• 1403/07/10 - 11:41
  • - تعداد بازدید: 57
  • - تعداد بازدیدکننده: 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی، توقف بزرگترین دلیل مرگ و میر در جهان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی بزرگترین دلیل مرگ و میر در جهان را متوقف می‌کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان دکتر مریم کوشکی با اشاره به اینکه بیماری قلبی عروقی (CVD) بزرگترین دلیل مرگ و میر در جهان است، اظهار داشت: در مجموع، شرایطی که بر قلب یا عروق خونی تأثیر می‌گذارند، مانند حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی، سالانه سبب مرگ بیش از 20.5 میلیون نفر را در دنیا می‌شود.

وی افزود: از این مرگ و میرها، 85 درصد به دلیل بیماری های عروق کرونر قلب (مانند حملات قلبی) و بیماری های عروق مغزی (مانند سکته مغزی) است و بیشتر کشورهای با درآمد پایین و متوسط ​​را تحت تاثیر قرار می دهد.

معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه عوامل خطر زیادی در ارتباط با بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی وجود دارد، گفت: برخی از عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی را نمی توان اصلاح کرد، در حالی که سایر عوامل خطر مانند فشار خون بالا را می توان با درمان اصلاح کرد.

دکتر کوشکی عنوان کرد: در صورت وجود یک عامل خطر، مانند سیگار کشیدن، دیابت، کلسترول، خوردن یک رژیم غذایی ناسالم یا زندگی با فشار خون بالا ، لزوماً به بیماری قلبی عروقی مبتلا نخواهید شد، اما هر چه عوامل خطر بیشتری وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بیشتر می شود.

وی با تاکید بر اینکه روز جهانی قلب فرصتی برای افزایش آگاهی جمعی در مورد این بیماری است، خاطرنشان کرد: با آگاهی از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی می‌توان میزان خطر احتمالی را تا حد امکان کاهش داد.

معاون بهداشت دانشگاه گفت: 80 درصد از مرگ‌های زودرس ناشی از CVD قابل پیشگیری هستند که با ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود مانند تغذیه سالم، فعالیت بدنی و مدیریت استرس می توانیم سلامت قلب خود را بهتر مدیریت کنیم و CVD را شکست دهیم.

دکتر کوشکی بیان کرد: روز جهانی قلب نقش مهمی در حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص سلامت قلب و عروق دارد و فرصت مهمی است که می توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع، سیاستگذاران و تصمیم گیران در طول سال از آن استفاده کرد. وی یادآور شد: در روز جهانی قلب سازمان بهداشت جهانی سعی دارد به مردم بیاموزد که چگونه با زندگی سالم، خوردن مواد غذایی بی ضرر که همان تغذیه سالم می باشد و فعالیت بدنی و تحرک بالا به سلامت قلبشان کمک کنند. سیده یاسمن موسوی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3689
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات