ژنتیک
دستورالعمل کشوری رنامه جامع خدمات ژنتیک در نظام سلامت ایران
فرم مشاوره و مراقبت ژنتیک
درخواست نظریه مشورتی- دستورالعمل-min
دستورالعمل تکمیل فرم خلاصه عملکرد مشاوره ژنتیک-min
دفتر ثبت مراجعات ژنتیک-دستورالعمل-min
فرم مراقب زوجین در معرض خطر احتمالی-min
فرم ارجاع تشخیص ژنتیک-دستورالعمل-min
فرم اظهار نامه ژنتیک- دستورالعمل-min
فرم اعلام وضعیت ژنتیک -فرم 5 جدید - دستورالعمل-min
فرم اعلام وضعیت ژنتیک -فرم 5 جدید-min
فرم خلاصه عملکرد مشاوره ژنتیک-min
فرم مراقب زوجین در معرض خطر احتمالی _دستورالعمل-min
دستورالعمل تکمیل فرم های غربالگری و نمونه گیری
دستوالعمل نحوه پرکردن فرم مشکوک غیر کلاسیک-min
دستورالعمل فرم رسید غربالگری-min
دستورالعمل نحوه پر کردن دفتر ثبت و پیگیری نتایج غربالگری و نیازمند نمونه گیری مجدد-min
دستورالعمل نحوه پرکردن فرم فصلی غربالگری متابولیک-min
دستورالعمل نحوه پرکردن فرم لیست خطی موارد مشکوک غیر کلاسیک-min
دستورالعمل نحوه پرکردن فرم موارد مثبت تائید و مشکوک غیر کلاسیک ارجاع به بیمارستان-min
دستورالعمل نحوه تکمیل فرم تحویل نمونه-min
دستورالعمل نحوه تکمیل فرم گزارش ماهیانه غربالگری متابولیک -min
دستورالعمل نحوه تکمیل فرم نمونه گیری-min
تالاسمی
شیوه نامه غربالگری و تشخیص ناهنجاری جنین
آخرین فلو چارت غربالگری جنین های ناهنجار
پمفلت تشخیص کمیته ناهنجاریهای مادرزادی جنین قبل از تولد
گردش کار غربالگری و ناهنجاری های جنین
دستورالعمل غربالگری مادران باردار 1400
نامه وزارت تکمیل پرسشنامه نگرش مادران
دستوالعمل فنیل کتونوری
دستورالعمل فنیل کتونوری نهایی -min
آخرین ورژن شناسنامه فرم های برنامه PKU
فرم های غربالگری و نمونه گیری
دفتر ثبت و پیگیری نتایج مثبت غربالگری و نیازمند نمونه گیری مجدد
فرم گزارش ماهیانه غربالگری متابولیک و PKU
فرم لیست خطی موارد مشکوک فنیل کتونوری
گزارش فصلی غربالگری متابولیک و PKU ستاد
گزارش فصلی غربالگری متابولیک و PKU
رسید انجام غربالگری به والدین-min
فرم ارجاع موارد مثبت تائید و مشکوک غیر کلاسیک به بیمارستان منتخب -min
فرم شماره 1- نمونه گیری غربالگری نوزادان-min
فرم های کنترل درمان و بیمارستان
دستورالعمل تکمیل فرم اعلام تشخیص نهایی بیمارستان متابولیک-min
دستورالعمل تکمیل فرم گزارش غیبت از درمان-min
دستورالعمل فرم فصلی اعلام موارد مراقبت ژنتیک کاهش معلولیت-واحد سلامت-min
دستورالعمل فرم گزارش فصلی اعلام موارد مراقبت ژنتیک کاهش معلولیت-واحد سلامت-min
دستورالعمل فرم ماهیانه اعلام موارد مراقبت ژنتیک کاهش معلولیت-واحد سلامت-min
دستورالعمل نحوه پر کردن فرم بروز بیماری های متابولیک ارثی-min
فرم اعلام تشخیص نهایی بیمارستان-فرم شماره 11-min
فرم بررسی اپیدمیولوژیک موارد بروز بیماری های ارثی ژنتیکی-min
فرم گزارش فصلی اعلام موارد مراقبت کاهش معلولیت-min
فرم فصلی اعلام موارد مراقبت ژنتیک کاهش معلولیت-شهرستان
- لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
سوالات متداول
مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده
این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصیها و فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که میتواند باعث بروز بیماری های گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کمکاری تیروئید در بزرگسالان و عقبافتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.
آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟
محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود . علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.
مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟
الف ) راه تماس مستقیم
بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
ب ) راه تماس غیرمستقیم
1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها
2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده
3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده
گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟
کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند
چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟
تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: