دانستنی های بهداشت مواد غذایی: مواد غذایی کپک زده

برخی مواد غذایی دارای بافت متراکمتری هستند که مانع از گسترش کپک در آنها میشود. مواد غذایی که میتوان بخش کپکزده را جدا کرد و بقیه را مصرف کرد:
۱. پنیرهای سفت و نیمه سفت (مانند چدار، پارمزان): کپک معمولاً نمیتواند به عمق این پنیرها نفوذ کند. حداقل ۲٫۵ سانتیمتر اطراف ناحیه کپکزده را جدا کنید و بقیه پنیر را مصرف کنید. چاقو را دور از قسمت کپکزده فرو ببرید تا آلودگی گسترش نیابد.
۲. سبزیجات و میوههای سفت (مانند هویج، کلم، فلفل دلمهای): کپک به سختی به بافت سفت این مواد نفوذ میکند. بخش کپکزده را به همراه مقداری از اطراف آن جدا کنید و بقیه را مصرف کنید.
۳. خیارشور و ترشیها: لایه سفید رنگ یا اصطلاحا سفیدک روی ترشی، خیارشور و زیتون در برخی موارد نشانه فعالیت باکتریهای لاکتیک اسید موجود در سرکه است و کپک نیست؛ با اینحال اگر کپک فقط در سطح آبنمک یا سرکه باشد و هنوز به خود خیارشور یا ترشی نفوذ نکرده باشد، در این حالت، میتوان لایهی کپکزده را برداشت و سطح مایع را تمیز کرد. اگر کپک روی خود خیارشور یا قطعات ترشی دیده شود، مزه یا بوی غیرعادی (مثلاً طعم الکلی یا ترش بیش از حد) ایجاد شده باشد، مایع ترشی کدر شده باشد یا گاز و کف در ظرف ایجاد شده باشد (نشانهی تخمیر غیرطبیعی) باید کل آن دور ریخته شود.
دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی