دانستنی های بهداشت مواد غذایی: خطوط سفید داخل گوجه
وجود بافت سفید در داخل گوجه، یک مشکل فیزیولوژیکی است که به کیفیت آن آسیب میرساند و میتواند منجر به کاهش تولید شود.
این حالت به صورت لکهها یا خطوط سفید در گوجه و اسفنجی شدن گوشت آن ظاهر میشود که معمولاً در تمام قسمت داخلی آن گسترش مییابد ولی به ندرت علائمی در ظاهر گوجه ایجاد میکند و هنگامی که گوجههای رسیده بریده میشوند، این علائم دیده میشوند.
این پدیده یک اختلال غیر عفونی است که به طور کلی با عدم تعادل رژیم غذایی، عوامل استرسزای محیطی و شیوههای خاص کشت مرتبط است.
استرس ناشی از دما، به ویژه در طول رشد گوجه، یکی از دلایل اصلی بافت سفید داخلی است. استرس آب، یکی دیگر از جنبههای مهم است.
آب و هوای نامساعد یا آبیاری بیش از حد میتواند منجر به گردش نامنظم آب در گیاه شده و در نتیجه سبب اختلال در جذب مواد مغذی توسط گیاه میشود.
برخی تصور میکنند که این خطوط نشان دهنده تجمع نیترات در گوجه است یا این گوجهها سرطانزا هستند، در حالیکه این خطوط ناشی از استرسهای محیطی در زمان پرورش گوجه است و با وجود اینکه این گوجهها دارای کیفیت پایینی هستند ولی برای مصرفکننده بیماریزا و سرطانزا نیستند.
دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی