• 1403/08/19 - 07:57
  • - تعداد بازدید: 42
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دانستنی های بهداشت مواد غذایی: کیفیت مرغ

مرغ یکی از منابع پروتئینی پرمصرف است که سازمان دامپزشکی نظارت خوبی بر بهداشت آن دارد.

یکی از اقدامات اساسی که مدتی است انجام شده درجه‌بندی مرغ‌های بسته‌بندی موجود در بازار است. روی هر کیسه مرغ، درجه کشتارگاه و مرغ ذکر می‌شود و معمولا ۲۰ درصد قسمت پایین پلاستیک‌های مرغ با رنگ‌های خاص نشانگر درجه مرغ هستند.

ممکن است بخش رنگی در قسمت میانی بسته‌بندی باشد.

پلاستیک رنگ سبز به معنای مرغ A+ رنگ آبی مربوط به مرغ درجه A و نارنجی نشانگر مرغ درجه B است، مرغ A و A+ درجه یک و B درجه دو است.

اگر مرغی که به کشتارگاه وارد می‌شود به طریق دستی کشتار شود، قسمتی از احشا داخلی مرغ مانند شش‌ها، نای و مری در لاشه باقی می‌ماند و به شرط داشتن وزن مناسب (حداکثر ۲۲۰۰ گرم) در دسته B طبقه‌بندی می‌شود. به دلیل وجود قسمتی از احشا در این مرغ‌ها، فسادپذیری بیشتر و ماندگاری کمتر می‌شود.

مرغ‌هایی که به شیوه اتوماتیک کشتار می‌شوند و امعا و احشا آنها کاملا تخلیه شده و با چیلر هوایی سرد شوند A+ و اگر با چیلر آبی خنک شوند درجه آنها A خواهد بود.

تست غربالگری آنتی بیوتیک برای گوشت مرغ‌های‌‌‌ A و A+ انجام می‌شود.

کیفیت مرغ هم در این درجه بندی مهم است، زیرا مرغ A+ حداکثر وزنی که می‌تواند داشته باشد ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم است و این مرغ‌ها به دلیل وزن کمتر، چربی ذخیره‌ی کمتر و کیفیت بیشتری دارند؛ در صورتی که برای مرغ‌های A و B این وزن تا ۲۲۰۰ گرم بالا می‌رود.

دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 4302
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات