• 1403/01/19 - 09:33
  • - تعداد بازدید: 24
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

۱۷۷ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۱۷۷ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی دارای تخلف استان در قالب طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان پلمب شد.

دکتر مریم کوشکی در این رابطه بیان کرد: واحدهای بهداشت محیط شبکه های بهداشت و درمان لرستان در برنامه سلامت نوروزی و رمضان، ۴۳ هزار و ۸۴۳ بازدید نظارتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی این استان انجام دادند.

وی با بیان اینکه ۸۹۱ متصدی تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی دارای تخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند

اظهار داشت: همچنین در این راستا بیش از ۳۴ تن مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته جمع آوری و معدوم شده است. معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه ۵۹ هزار و ۲۳۳ مورد بازرسی سنجش عوامل محیطی موثر بر سلامت با استفاده از تجهیزات پرتابل در استان انجام شده است

ادامه داد: ۳۰۵ مورد نمونه برداری از مواد غذایی در سطح عرضه، انجام و به آزمایشگاه ارسال همچنین ۵۹۷ مورد رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه تخلفات بهداشتی انجام شد.

دکتر کوشکی با اشاره به اینکه ۴۷ هزار و ۹۹۴ مورد آب آشامیدنی مناطق شهری و روستایی استان نیز کلرسنجی شده است ادامه داد: همچنین یک هزار و ۸۹۳ مورد نمونه برداری میکروبی و شیمیایی آب آشامیدنی در سطح استان صورت گرفته است.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1596
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
خبرنگار

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات