• 1403/10/24 - 12:13
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چه مواد غذایی ریسک سرطان کولون را کاهش می دهند؟

خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در طول زندگی در مردان 1 به 23 و در زنان 1 به 26 تخمین زده شده است. هیچ راه قطعی جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان وجود ندارد اما انتخاب های غذایی و شیوه زندگی سالم می تواند کمک کننده باشد.

مصرف ماهی: سالمون، تن ماهی، ساردین، مصرف ماهی به دلیل وجود خواص ضدالتهابی اسیدچرب امگا ۳ و همچنین اثر محافظتی ویتامین د خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد.

مواد غذایی با فیبر بالا مثل کنگرفرنگی: مصرف مواد غذایی با فیبر بالا اثر محافظتی بر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارد. نصف فنجان کنگر فرنگی پخته شامل  7 گرم فیبر و  ترکیبی بنام اسید کلروژنیک می باشد که گفته می شود باعث کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی روده بزرگ می شود.

حبوباتمثل لوبیا: لوبیا و حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند بلکه یکی از منابع عالی فیبر نیز محسوب می شوند. بعنوان مثال 1 فنجان لوبیا سیاه شامل 15 گرم فیبر است که این مقدار بیشتر از نصف نیاز روزانه بزرگسالان ( 25 تا 35 گرم ) است.

قهوه: پژوهش ها نشان می دهند که مصرف قهوه می تواند به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس ناشی از این بیماری را در مقایسه با افرادی که قهوه نمی خورند، کاهش دهد. بیمارانی که روزانه 4 فنجان قهوه ( کافئین دار یا بدون کافئین ) مصرف می کنند، 52% خطر مرگ و میر ناشی از سرطان کولورکتال در آن ها کاهش می یابد.

سبزیجات چلیپایی: براساس پژوهش ها افزایش مصرف سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ همراه است. این گروه از سبزیجات حاوی مقادیر بالای گلوکوزینولات ( یک ماده شیمیایی حاوی گوگرد ) هستند، که براساس پژوهش ها دارای خواص ضد سرطانی و همچنین فیبر و ویتامین و مواد معدنی هستند، سبزیجات چلیپایی مانند: بروکلی، کلم بروکسل، کلم، گل کلم، کلم پیچ

غلات کامل: یک رژیم سرشار از غلات کامل به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کند، برای مثال:1 فنجان جو دو سر شامل 10 گرم پروتئین و 8 گرم فیبر می باشد، که برای محافظت در برابر سرطان بسیار مفید است. غلات کامل: برنج قهوه ای، جو، بلغور، جو دو سر، کینوآ، چاودار کامل

مصرف میوه هایی با فیبر بالا: میوه های با فیبر بالا مثل گلابی می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال موثر باشد.

آجیل و دانه ها: براساس پژوهش ها مصرف آجیل و مغز دانه ها 3 با در هفته، با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در ارتباط است، آجیل و مغز دانه ها شامل: بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی، پسته، تخمه آفتابگردان، گردو، دانه چیا، بذر کتان، تخمه کدو تنبل.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 5200
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات