• 1403/03/14 - 06:22
  • - تعداد بازدید: 24
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پیام تسلیت معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد

     «بسم الله الرحمن الرحیم»

"امام خمینی (ره) یک حقیقت همیشه زنده است." بی گمان نام تابناک رهبر فرزانه و تاریخ ساز، امام خمینی (ره) با نام انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی گره خورده است. بزرگمردی که در عصر سلطه‌ی بی هماورد قطب‌های سرمایه داری و کمونیسم جهانی با عرضه‌ی گفتمان متعالی دینی مبتنی بر فطرت انسانی و ایمان راسخ به وعده‌ی راستین چیرگی اسلام بر طاغوت‌های زمان و ضرورت زمینه سازی برای ظهور حضرت ولی عصر ( عج) و با عزم پولادین و تکیه بر نیروی نهفته در توده ی مردم و سرنگونی حکومت شاهنشاهی رویدادی شگرف را در تاریخ جهان رقم زد. گرامیداشت سالگرد قیام پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ نیز به عنوان برگی افتخارآفرین در صحیفه‌ی تاریخ پر فراز و فرود مبارزه‌ی ملت آزادی‌خواه و ستم ستیز ایران با طاغوت زمان با آرمان برچیدن نظام دیرپای شاهنشاهی و برپا داشتن حکومت اسلامی فرصتی برای پاسداشت یاد و خاطره‌ی مردان و زنانی آزاده است که با شهامت و جسارت و با تاسی به سرور آزادگان حضرت سید الشهدا (ع) گام در میدان نبرد نهاده، در برابر بیداد نظام حاکم فریاد دادخواهی سر دادند و با نثار جان خویش مقدمه‌ی فروپاشی کاخ ستمشاهی را فراهم آوردند و سند آزادگی و سربلندی مردمان قهرمان این دیار کهن را در تاریخ جاودانه ساختند‌. اینجانب فرارسیدن سالروز ارتحال جانگداز بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و قیام پانزدهم خرداد را به مردم شریف و انقلابی استان تسلیت می‌گویم. نظر به انتخابات حساس پیش رو امید است مردم فرهیخته و با بصیرت استان همچون گذشته با درک مقطع سرنوشت ساز کنونی و با پایبندی به رسالت شرعی و سیاسی خود در این آوردگاه با حضور انبوه و دشمن شکن صف آرایی کنند و با سر لوحه قرار دادن آموزه‌ها و توصیه‌های راهگشای مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) برای سرافرازی و پیشرفت نظام مقدس اسلامی بیش از پیش اهتمام ورزند‌. توفیق همه‌ی هم استانی‌های گرامی را در عمل به این فریضه‌ی مهم از خداوند متعال خواستارم.

دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 2511
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
خبرنگار

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات