• 1402/12/23 - 13:08
  • - تعداد بازدید: 280
  • - تعداد بازدیدکننده: 277
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نگاهی به روز جهانی رژیم درمانگر

در سال 2008 برای اولین بار، دومین چهارشنبه ماه مارس، به عنوان روز جهانی کارشناسان و متخصصین تغذیه در نظر گرفته شد.

از اختصاص یک روز از تقویم به روز رژیم درمانگران، میتوان دست یافت که مشاورین تغذیه در تیم مراقبت و کمک به بهبود سلامت فرد و جامعه نقش به سزایی دارند.

این روز برای تاکید بر اهمیت نقش رژیم درمانی در کمک به مردم برای رسیدن به زندگی سالم تعریف شده است.        

خدمات ارزشمندی که تغذیه دانان ارائه میکنند، یک زنجیره کلیدی در بخش مشاوره، پیشگیری و درمان بیماری ها است و این گروه با استفاده از دانش و تخصصی که دارند راهکارهایی در راستای سالم زیستن ارائه کرده و دانش تغذیه را به شکل عملی به آحاد جامعه ارائه میکنند.

رژیم درمانگر به چه معنا است و کار اصلی متخصصین تغذیه چیست؟     

رژیم درمانگر به این معنا نیست که فقط افراد بیمار باید از رژیم غذایی خاص پیروی کنند، بلکه هر فرد باید یک برنامه غذایی صحیح داشته باشد تا به بهبود و حفظ سلامتی خود کمک کند. 

بنابراین با توجه به نقش تغذیه در پیشگیری از بروز بیماری‌ها، وظایف اصلی متخصصین تغذیه شامل بالا بردن آگاهی مردم در زمینه اصول تغذیه صحیح می باشد که این امر منجر به پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی‌ها مانند آهن، روی، ید، کلسیم، ویتامین A و ویتامین‌های دیگر میگردد.                            

کارشناسان تغذیه در سه حوزه  فردی، خانواده و جامعه فعالیت دارند. در حوزه فردی، مشاوره‌های تغذیه‌ای مناسب با شرایط سنی، جنسی، فیزیولوژیکی و بیماری‌های زمینه‌ای افراد به آن‌ها ارائه می‌شود.

در حوزه خانواده، مشاوره‌های تغذیه بیشتر از طریق آموزش‌های گروهی با محوریت اصلاح الگوی غذایی خانواده صورت می‌گیرد و در ارتباط با جامعه نیز با استفاده از برگزاری جلسات، همایش‌ها، سمینارها و برقراری برنامه‌های جمعی در مراکزی مانند ادارات، مدارس و مساجد یا از طریق شبکه‌های مجازی مطالبی در خصوص اصول تغذیه صحیح در اختیار افراد جامعه قرار داده می‌شود.

هر کارشناس تغذیه با تلفیق دانش و هنر خود اعتماد فرد مراجعه کننده اش را  جلب می کند، برای اینکه کمک کند تا فرد سالم سلامتش را حفظ نماید  و فرد بیمار  از طریق اصلاح شیوه زندگی خود  از پیشرفت بیماری  جلوگیری کند.

در حال حاضر 43 کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت شهری و روستایی استان لرستان مشغول خدمت رسانی در جهت اعتلاء وضعیت سلامت جامعه می باشند و افراد با مراجعه به این مراکز می توانند از کلیه خدمات کارشناسان تغذیه بهره مند گردند.

23 اسفند روز جهانی تغذیه و رژیم درمانگر بر تمامی تلاشگران عرصه سلامت گرامی باد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1435
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات