• 1403/06/17 - 12:43
  • - تعداد بازدید: 99
  • - تعداد بازدیدکننده: 96
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نکات بهداشتی نگهداری و مصرف تخم مرغ(قسمت سوم)

اگر تاکنون به بسته‌بندی تخم مرغ‌ها دقت کرده باشید احتمالا برچسبی با عنوان IVO Grade (Iran Veterinary Organization) به چشم شما خورده‌است.

این درجه‌بندی به صورت Grade A و Grade B روی بسته تخم مرغ درج شده‌است. تخم مرغ‌های رده A باید کاملا تمیز، با وزن حداقل ۵۵ گرم، زرده زعفرانی، پوسته کاملا سالم، سایز یکسان و رنگ یکنواخت پوسته (سفید صدفی یا قهوه‌ای براق و خوشرنگ) باشند.

در رده B تخم مرغ‌ها حداقل ۵۰ گرم هستند اما تا %۲۰ کثیفی و یا عدم یکنواختی رنگ پوسته برای این دسته مجاز است.

پرینت روی تخم مرغ باید کاملا خوانا، با کیفیت مناسب و با ترکیبات مجاز در موادغذایی صورت پذیرد و با نام روی برچسب بسته‌بندی یکسان باشد.

تخم مرغ پوست قهوه‌ای تیره، حاصل پرورش صنعتی نژاد مرغ تولید کننده تخم مرغ پوست قهوه‌ای بوده و استفاده از عناوین تخم مرغ رسمی، محلی، بومی و … بر روی بسته‌بندی این نوع تخم مرغ‌ها ممنوع است. تخم مرغ روستایی دارای پوسته کرم رنگ بوده و پوسته قهوه‌ای تیره از این نوع مرغ‌ها بدست نمی‌آید. توصیه می‌شود تخم مرغ به صورت کاملا پخته (زرده و سفیده کاملا سفت) مصرف گردد.

تمامی تخم مرغ‌های عرضه شده در بازار (بسته‌بندی شده و بسته‌بندی نشده) باید در یخچال نگهداری شوند.

دکتر الهه عسکری_عضو هیأت علمی دانشگاه و متخصص بهداشت موادغذایی

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3381
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات