نکات بهداشتی نگهداری و مصرف تخم مرغ(قسمت سوم)

اگر تاکنون به بستهبندی تخم مرغها دقت کرده باشید احتمالا برچسبی با عنوان IVO Grade (Iran Veterinary Organization) به چشم شما خوردهاست.
این درجهبندی به صورت Grade A و Grade B روی بسته تخم مرغ درج شدهاست. تخم مرغهای رده A باید کاملا تمیز، با وزن حداقل ۵۵ گرم، زرده زعفرانی، پوسته کاملا سالم، سایز یکسان و رنگ یکنواخت پوسته (سفید صدفی یا قهوهای براق و خوشرنگ) باشند.
در رده B تخم مرغها حداقل ۵۰ گرم هستند اما تا %۲۰ کثیفی و یا عدم یکنواختی رنگ پوسته برای این دسته مجاز است.
پرینت روی تخم مرغ باید کاملا خوانا، با کیفیت مناسب و با ترکیبات مجاز در موادغذایی صورت پذیرد و با نام روی برچسب بستهبندی یکسان باشد.
تخم مرغ پوست قهوهای تیره، حاصل پرورش صنعتی نژاد مرغ تولید کننده تخم مرغ پوست قهوهای بوده و استفاده از عناوین تخم مرغ رسمی، محلی، بومی و … بر روی بستهبندی این نوع تخم مرغها ممنوع است. تخم مرغ روستایی دارای پوسته کرم رنگ بوده و پوسته قهوهای تیره از این نوع مرغها بدست نمیآید. توصیه میشود تخم مرغ به صورت کاملا پخته (زرده و سفیده کاملا سفت) مصرف گردد.
تمامی تخم مرغهای عرضه شده در بازار (بستهبندی شده و بستهبندی نشده) باید در یخچال نگهداری شوند.
دکتر الهه عسکری_عضو هیأت علمی دانشگاه و متخصص بهداشت موادغذایی