• 1403/06/27 - 10:44
  • - تعداد بازدید: 79
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش مهم میان وعده ها در تغذیه دانش‌آموزان/ دانش‌آموزان خوراکی‌های با ارزش غذایی بالا مصرف کنند

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: میان وعده‌های با ارزش غذایی بالانقش مهمی در تغذیه دانش‌آموزان دارند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شبنم دالوند با اشاره به بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان، اظهار داشت: دانش آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیز نیاز دارند.

وی ادامه داد: همه دانش آموزان در سنین مختلف لازم است برای نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، هر 4 تا 6 ساعت غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر اینکه در تهیه میان وعده مدارس ارزش غذایی خوراکی ها باید در نظر گرفته شود، گفت: موادی مثل چیپس، غلات حجیم شده ارزش غذایی کمی دارند لذا استفاده از اینگونه خوراکی ها توصیه نمیشود.

دالوند افزود: استفاده از انجیر خشک، توت خشک، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو و انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و... سبزیجاتی نظیر هویج، کاهو، خیار و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و پنیر و خرما، نان و تخم مرغ (آب پز و سفت )، نان و پنیر و خیار، بیسکویت از نوع سبوس دار و بدون کرم می تواند، به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.

وی عنوان کرد: استفاده از تنقلات سنتی و در دسترس مثل نخودچی، کشمش، گندم بو داده، عدس بو داده و انواع خشکبار که سالم تر و مغذی تر از چیپس، پفک، شیرینی و شکلات هستند، یک راهکار عمده برای اصلاح الگوی غذایی و تامین بخشی از نیازهای تغذیه ای کودکان و نوجوانان می‌باشد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت با اشاره به اینکه یکی از میان وعده های بسیار مناسب شیر و لینیات کم چرب هستند، یادآور شد: شیر و سایر محصولات لبنی به عنوان منابع پروتئین با کیفیت بالا در نظر گرفته می شوند که می توانند میزان پروتئین مورد نیاز در سنین رشد را تامین کنند.

دالوند خاطرنشان کرد: همچنین لبنیات نقش بسیار مهمی در تامین کلسیم و سایر املاح برای رشد و سلامتی داشته و در رشد قدی کودکان و نوجوانان بسیار موثر هستند.

وی گفت: یک لیوان شیر 13 ماده مغذی ضروری را برای رشد و یادگیری کودکان به ارمغان می آورد و آن را جزء مهمی از رژیم غذایی کلی آنها می کند.

 سیده یاسمن موسوی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3513
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات