• 1402/12/22 - 10:01
  • - تعداد بازدید: 200
  • - تعداد بازدیدکننده: 196
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

موثرترین راه‌های پیشگیری از سرطان معده

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان: مصرف غذای متنوع، غلات، نان، میوه و سبزی مصرف، غذای کم چربی‌تر و گوشت‌های کم چرب مهمترین راه‌های پیشگیری از سرطان معده است.

معصومه دارایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه بیشتر مبتلایان به سرطان معده مرد بوده و سن آنها معمولاً بالای ۵۵ سال است، می‌گوید: سرطان معده در بین افرادی که از جنبه اقتصادی وضعیت مناسبی ندارند، بیشتر مشاهده می‌شود. به گفته او تقریباً در تمامی موارد، سرطان از لایه داخلی دیواره معده سرچشمه می‌گیرد و با ر شد بیشتر، لایه‌ای مجاور را درگیر می‌کند و به خارج معده گسترش پیدا می‌کند.رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان توضیح می‌دهد: بعد از چند ماه و گاه چند سال سلول‌های سرطانی از محل تومور اولیه خارج شده، به جریان خون راه پیدا کرده و به کبد و ریه‌ها می‌رسند، یا از طریق عروق لنفاوی به غدد لنفی منطقه‌ای دسترسی پیدا می‌کنند که به این حالت متاستاز می‌گویند.دارایی به راه‌های ابتلا به سرطان معده اشاره می‌کند و می‌گوید: رژیم غذایی می‌تواند در ایجاد سرطان معده نقش عمده‌ای داشته باشد. به گفته او سرطان معده در اقشار کم درآمد جامعه که غذای آنها را به طور عمده مواد نشاسته‌ای تشکیل می‌دهد و میوه و سبزی‌های تازه در رژیم غذایی آنها کم است بیشتر دیده می‌شود. رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه همچنین روش‌های آماده سازی و نگهداری موادغذایی نیز می‌تواند در ایجاد سرطان معده نقش داشته باشد، می‌گوید: سرطان معده در افرادی که غذاهای دودی بیشتری می‌خورند، شایع‌تر است، افرادی که از آنمی بدخیم یا آکلریدری (فقدان اسید در شیره معده) رنج می‌برند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان معده قرار دارند.
به گفته دارایی بیشتر محققان عقیده دارند که ارتباطی بین زخم معده و سرطان معده وجود ندارد. همچنین نشان داده شده است کسانی که جراحی معده داشته‌اند نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده قرار دارند.او در خصوص علائم تشخیص سرطان معده توضیح می‌دهد: اولین علامت قابل توجه در سرطان معده، ناراحتی گوارشی مبهم یا درد خفیف شکم، تهوع مختصر اما دائم یا سوزش سردل است. اگر این علایم در عرض چند هفته بهبود نیافت یا چنانچه مرتباً تکرار شوند، باید با پزشک مشورت کرد. رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان می‌گوید: علائم دیگر مثل وجود خون در مدفوع، استفراغ، خستگی و ضعف شدید و یا کاهش وزن شدید نیز باید توسط پز شک بررسی شود. زمانی که وجود سرطان معده مورد تردید قراربگیرد، دو روش کلی گاستروسکوپی و استفاده از اشعه X برای تشخیص آن وجود دارد.دارایی خصوص پیشگیری از سرطان معده توضیح می‌دهد: غذای متنوع بخورید، غلات، نان، میوه و سبزی مصرف کنید، غذای کم چربی‌تر و گوشت‌های کم چرب مصرف کنید و غذا را با حرارت کم بپزید. او می‌گوید: وضعیت بدنی خود را با تغذیه مناسب و ورزش به حالت ایده‌آل برسانید و نمک و قهوه زیاد و الکل مصرف نکنید.

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1388
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات