• 1403/05/06 - 06:55
  • - تعداد بازدید: 3
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان مطرح کرد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، تهوع و استفراغ، سرگیجه و ضعف، سردرد و اسهال از جمله علائم گرمازدگی هستند. به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر مریم کوشکی با اشاره به هشدارهای سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش دما طی روزهای آینده، اظهار کرد: افراد برای پیشگیری از گرمازدگی لازم است نکاتی را رعایت کنند. وی با اشاره به علائم گرمازدگی عنوان کرد: ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، تهوع و استفراغ، سرگیجه و ضعف، سردرد و اسهال از جمله علائم گرمازدگی هستند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در صورت بروز گرمازدگی باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کرد. دکتر کوشکی گفت: بالا نگه داشتن پاها، رفتن به یک مکان خنک، قراردادن کمپرس سرد زیر بغل و ران‌ها، آبرسانی به بدن با نوشیدن آب و مایعات فراوان و قراردادن حوله مرطوب روی پیشانی می‌تواند در بهبود فرد گرمازده کمک کننده باشد. وی عنوان کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی، لازم است در ساعات اوج گرما (۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر) خصوصا کودکان کمتر از ۶ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد چاق و افراد دارای بیماری مزمن تا حد امکان از بیرون رفتن اجتناب کنند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: خنک نگه داشتن بدن به وسیله پوشیدن لباس مناسب(گشاد و سبک) در فصل تابستان و دوش آب ولرم، نوشیدن آب کافی، مصرف غذاهای سبک و خنک، خودداری از ورزش کردن در ساعات اوج گرما و اجتناب از ماندن به مدت طولانی در معرض نور خورشید از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از گرمازدگی هستند. دکتر کوشکی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد در معرض گرمازدگی قرار دارند، خاطرنشان کرد: گرمازدگی علاوه بر خطرات خود میتواند سبب نوسانات قندخون شده و مدیریت قندخون را برای فرد سخت تر کند، لذا این افراد باید هنگام فعالیت بدنی حفاظت از تجهیزات تست قندخون و انسولین ها در برابر گرما و همراه داشتن کارت شناسایی دیابت و مقداری خوراکی مناسب برای درمان افت قندخون کمک کننده خواهد بود. معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: افراد مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و سایر بیماریهای مزمن بهتر است از مصرف نمک اجتناب کنند و مایعات بیشتری بنوشند. وی با تاکید بر اینکه مصرف میوه‌ها و سبزیجات، به تامین آب بدن کمک میکند، گفت: مصرف بیش از اندازه پروتئین های حیوانی، شکلات، قهوه و شیرینی، باعث کم آبی بدن میشوند، لذا بهتر است مصرف این اقلام در فصل گرما محدود شود.

سیده یاسمن موسوی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3038
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
خبرنگار

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات