• 1403/01/26 - 10:49
  • - تعداد بازدید: 67
  • - تعداد بازدیدکننده: 66
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

راه‌های موثر در پیشگیری از سرطان پوست

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان قرار نگرفتن در معرض نور شدید آفتاب به خصوص از ساعت 10صبح تا 4 عصر از راه‌های پیشگیری از سرطان پوست است، البته باید توجه کرد که به میزان مناسب نور ملایم خورشید به بدن برسد چرا که در غیر این صورت، با افزایش احتمال کمبود ویتامین D زمینه ایجاد برخی سرطان‌ها فراهم می‌شود.

معصومه دارایی گفت‌ با اشاره به اینکه‌ سرطان پوست از شایع ترین سرطان‌ها انسان است، پوست بزرگترین اندام بدن است و از بدن در برابر گرما، نور خورشید، صدمات و عفونت ها محافظت می‌کند، پوست همچنین به کنترل درجه حرارت بدن و به ذخیره نمودن آب، چربی و ویتامین D کمک می‌کند.
او به عوامل خطرزای سرطان پوست اشاره می‌کند و افزود: اشعه ماوراء بنفش ( UV )، اشعه UV از خورشید، لامپ های خورشیدی یا دستگاه‌های مخصوص برنزه کردن ساطع می‌شود.
به گفته رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان هرچه پوست مدت زمان بیشتری در معرض این اشعه قرار گیرد، احتمال بروز سرطان در آن بیشتر می‌شود.
دارایی با اشاره به اینکه بیشتر سرطان‌های پوست بعد از سن 50 سالگی اتفاق می‌افتند، گفت: یک دسته کسانی هستند که دارای پوست بسیار روشن و رنگ پریده، چشمان آبی یا سبز، موهای قرمز و کک و مک‌های فراوان هستند. پوست این افراد هیچ گاه برنزه نمی‌شود و آنها همیشه در مجاورت آفتاب دچار آفتاب سوختگی می شوند.
دسته دیگر کسانی هستند که پوست سیاه، چشمان قهوه ای یا مشکی و موهای مشکی دارند. این نوع پوست بسیار به ندرت ممکن است دچار آفتاب سوختگی شود.
وی تاکید کرد: سعی کنید در معرض نور شدید آفتاب قرار نگیرید به خصوص از ساعت 10صبح تا 4 عصر، اما باید توجه کرد که به میزان مناسب نور ملایم خورشید به بدن برسد چرا که در غیر این صورت، با افزایش احتمال کمبود ویتامین D زمینه ایجاد برخی سرطان‌ها فراهم می‌شود.
رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: در صورتی که مجبور هستید در تماس طولانی مدت با تابش آفتاب باشید، از کرم ضدآفتاب، کلاه آفتاب گیر، عینک آفتابی و پوشش مناسب مثل لباس سفید، آستین دار و یقه بلند استفاده کنید.دارایی بیان کرد: کسانی که دارای پوست حساس هستند باید در بیرون از منزل از پیراهن آستین بلند، شلوار بلند، کلاه آفتابی و عینک آفتابی استفاده کنند. لباس‌هایی که رنگ روشن دارند مناسب تر هستند، از عینک‌های آفتابی که میزان جذب اشعه فرابنفش(UV ) آنها 99 تا 100درصد است استفاده کنید.وی توصیه کرد: در صورت حضور زیر آفتاب از کرم یا لوسیون ضد آفتاب که از پوست در برابر تشعشع اشعه ماوراءبنفش محافظت می‌کند استفاده شود. با این حال این کار احتمالاً در جلوگیری از بروز ملانوم نقشی ندارد. در واقع هر فرد باید هر روز پیش از آنکه از منزل خارج شود از این کرم ها، بر روی تمامی سطوحی از پوست که در معرض تابش اشعه خورشید قرار دارد استفاده کند. میزان محافظت این کرم ها با معیار SPF(عامل حفاظت در برابر خورشید) سنجیده می شود که بصورت یک عدد بیان می‌شود. هر چقدر این عدد بیشتر باشد، آن کرم یا لوسیون سبب حفاظت بیشتر پوست می‌شود، حداقل SPFمناسب 15است، اما توصیه بیشتر متخصصان پوست این است که SPF باید بیشتر از 30 باشد.
رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در نزدیکی آب، برف و شن باید بیشتر احتیاط کرد، گفت: زیرا آنها اشعه‌های مضر خورشید را باز می تابانند، اشعه فرابنفش خورشید، حتی در روزهای ابری نیز به سطح زمین می‌رسد. بنابراین توصیه می‌شود هر روز از کرم ضدآفتاب استفاده کرده و هر دو ساعت یکبار، آن را تجدید کنید. همچنین بعد از شنا و تعرق زیاد نیز، استفاده مجدد از کرم ضد آفتاب لازم است.دارایی تاکید کرد: بعد از تماس با نور خورشید، دوش بگیرید و عرق موجود روی پوست، نمک، مواد شیمیایی و فرآوردههای ضدآفتاب را از تن خود بشویید. وی با بیان اینکه انواع داروها می تواند پوست را نسبت به آفتاب حساس‌تر کند، افزود: برخی آنتی بیوتیک‌ها مانند خانواده تتراسایکلین، ناپروکسن، داروهای ضد افسردگی، ضدپرفشاری خون، داروهای قلبی و دیابت پوست را نسبت به آفتاب حساس‌تر می‌کند بنابراین در صورت مصرف این داروها از پوست خود مراقبت بیشتری به عمل آورید.رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به راهنمایی‌هایی برای تشخیص زودرس سرطان پوست اشاره کرد و گفت: پوست خود را به طور منظم معاینه کنید. بهتر است پوست خود را پس از دوش گرفتن و زمانی که مرطوب است چک کنید، ماهی یک بار تمام بدن خود را برای یافتن خال یا لکه مشکوک از قسمت سر تا پایین پا بررسی کنید.
دارایی تاکید کرد: نواحی پنهان مانند لای انگشتان دست و پا، کشاله ران، کف پاها و پشت زانوها پوست سر و گردن را باید برای یافتن خال بیشتر وارسی کرد، مخصوصاً باید درباره خالی که تازه ظاهر شده است بسیار مظنون بود.
وی گفت: می‌توانید از خال‌ها عکس بگیرید تا بتوانید متوجه تغییرات آنها در آینده شوید. اگر نوجوان هستید، باردار هستید یا حوالی یائسگی هستید توجه بیشتری به خال‌ها و لکه‌ها داشته باشید چون در این زمان‌ها تغییرات هورمونی در بدن رخ می‌دهد.
  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1670
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
خبرنگار

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات