دانستنی هایی درباره ویتامین C: قسمت اول
طبق دادههای بازار در سال ۲۰۲۵، ویتامین C (که با نام اسید آسکوربیک نیز شناخته میشود) هنوز یکی از محبوبترین مکملهای غذایی در جهان است؛
بیشتر مردم ویتامین C را به خاطر نقش آن در تقویت سیستم ایمنی میشناسند، اما وظایفش خیلی فراتر از این است. در تولید کلاژن (مفید برای پوست و استخوان)، افزایش جذب آهن و عملکرد آنتیاکسیدانی در بدن نقش دارد.
با این حال، واقعیت این است که اکثر مردم واقعاً نیازی به مکمل ویتامین C ندارند. مؤسسه ملی سلامت آمریکا گزارش داده است که بزرگسالان و کودکان معمولاً از طریق تغذیه روزانه ویتامین C کافی دریافت میکنند و کمبود واقعی این ویتامین نادر است.
البته، برخی گروهها مانند افراد سیگاری یا کسانی که در معرض دود سیگار قرار دارند، بیشتر در معرض کمبود آن هستند.
تأمین ویتامین C از طریق غذا بسیار آسان است. این ویتامین در انواع میوهها و سبزیجات یافت میشود و برخلاف مکملها، غذاهای طبیعی مزایای بیشتری دارند. از جمله فیبر و ترکیبات گیاهی مفیدی که نمیتوان در قرصها یافت.
مثلاً فلفل قرمز دلمهای: علاوه بر ویتامین C، حاوی فیبر، پتاسیم، فولات، ویتامینهای A، B6، E، K1 و آنتیاکسیدانهایی است که به محافظت بدن در برابر بیماریهای مزمن کمک میکنند.
میزان توصیهشده روزانه برای بزرگسالان ۷۵ میلیگرم برای زنان و ۹۰ میلیگرم برای مردان است.در دوران بارداری این مقدار به ۸۵ میلیگرم و در شیردهی به ۱۲۰ میلیگرم افزایش مییابد. افراد سیگاری باید ۳۵ میلیگرم بیشتر مصرف کنند.
نظر دهید