• 1403/11/06 - 11:36
  • - تعداد بازدید: 72
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دانستنی های بهداشت مواد غذایی: شیر محلی و شیر پاستوریزه

برای ایمن‌سازی شیر محلی، باید شیر خام را حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جوشاند.

جوشاندن شیر باید در ظروف تمیز و ترجیحا استیل انجام شود تا از انتقال مواد مضر از ظرف به شیر جلوگیری شود.

برای توزیع حرارت و جلوگیری از سوختن شیر و ممانعت از تشکیل لخته حاصل از ذرات چربی و پروتئین‌های تغییر شکل‌یافته باید در حین جوشاندن شیر را به آرامی و مداوم هم زد. پس از جوشاندن، شیر باید سریعاً خنک شود.

شیر جوشیده شده باید در ظروف تمیز، درپوش‌دار و ضد نفوذ هوا و در یخچال نگهداری شود وحداکثر تا ۲-۳ روز مصرف شود.اگر شیرجوشیده شده برای مدت طولانی دردمای محیط قرار گرفته است، قبل از مصرف باید مجددا جوشانده شود.

شیر جوشیده شده ممکن است رنگ، بافت وطعم کمی متفاوت نسبت به شیر پاستوریزه داشته باشد.شیرجوشیده شده ممکن است غلیظ‌تر و چرب‌تر به نظر برسد، زیرابخشی ازآب آن دراثر جوشاندن تبخیر میشود.

در فرآیند جوشاندن شیرخام برخی پروتئین‌ها تغییرماهیت داده، ویتامینهای حساس تخریب و آنزیمها غیرفعال شده، در حالیکه کلسیم وچربی دست نخورده باقی می‌مانند.

در فرآیند پاستوریزاسیون چربی و کلسیم حفظ شده و پروتئین‌ها تقریبا دست نخورده و بیشترویتامین‌ها حفظ می‌شوندو برخی آنزیم‌ها غیرفعال می‌شوند.

پاستوریزاسیون شیر یک فرآیند دقیق و کنترل شده‌است که باعث می‌شود شیر برای مصرف ایمن شود وموادمغذی آن تا حدزیادی حفظ شود.

در تهیه شیرمحلی باید به رعایت الزامات بهداشتی از محل تولید شیرخام تامحل نگهداری،نحوه جوشاندن وشرایط توزیع شیرتوجه ویژه داشت واز رعایت موازین بهداشتی مطمئن بود.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 5354
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات