• // - 09:38
  • - تعداد بازدید: 185
  • - تعداد بازدیدکننده: 179
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دانستنی های بهداشت مواد غذایی: خیار

خیار یک سبزی مهم است که در سراسر جهان مصرف می‌شود. قلب توخالی که به آن ترک داخلی یا حفره میوه نیز می‌گویند معمولاً به صورت ترک در مرکز خیار ظاهر می شود، اما ظاهر آن طبیعی است. قلب توخالی نوعی نقص فیزیولوژیکی است که عملکرد، کیفیت و ارزش اقتصادی خیار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تشکیل قلب توخالی مربوط به شرایط رشد و ویژگی های ژنتیکی بوده و ممکن است دلیل آن در گونه‌های مختلف یکسان نباشد. تشکیل قلب توخالی ممکن است تحت تأثیر محیط کشت و دوره‌های فراوانی آب، بعد از کم آبی باشد. در این حالت سلول‌های اطراف مغز سریع‌تر از سلول‌های موجود در فضای داخل مغز رشد می‌کنند، بنابراین قلب توخالی را تشکیل می‌دهند. دما عامل کلیدی دیگری است که باعث ایجاد قلب توخالی می‌شود. دمای پایین، سرعت تقسیم سلولی را پس از میوه‌دهی کاهش می‌دهد و با افزایش دما در مرحله بعدی، پوست به سرعت رشد کرده، درحالیکه تعداد سلول‌های میوه ناکافی است. قلب‌های توخالی ممکن است با عناصر معدنی مثل کلسیم، فسفر و بروم نیز در ارتباط باشند. زمان برداشت، آفات یا بیماری‌ها و روش‌های کشت نیز ممکن است باعث ایجاد قلب‌های توخالی شوند. خیارهای توخالی به‌طور کلی برای خوردن بی‌خطر هستند، ممکن است بافت کمی خشک‌تری داشته باشند و برای ترشی کردن ایده‌آل نباشند، زیرا ساختار آنها به اندازه کافی سفت نیست.

دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 4914
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

راه های پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کدامند؟

کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی

 ورزش منظم

 به اندازه خوردن غذا

 کاهش مصرف مواد قندی

 مصرف میوه و سبزیجات

 عدم مصرف دخانیات

 کنترل استرس

بررسی سالیانه قند خون در افراد در معرض خطر 

پاسخ علمی به باورهای نادرست تغذیه‌ای

 گرسنگی طولانی‌مدت؛ میان‌بُری ناسالم برای کاهش وزن/ رژیم‌های بسیار کم‌کالری باعث کاهش توده عضلانی و افت متابولیسم بدن می‌شوند.

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات