• 1403/12/04 - 11:58
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دانستنی های بهداشت مواد غذایی: بهترین روش شستشوی توت فرنگی

توت‌فرنگی یکی از میوه‌های خوشمزه و پرطرفدار است، اما به دلیل سطح ناهموار و حساس آن، ممکن است آلودگی‌های میکروبی و باقی‌مانده سموم کشاورزی روی آن باقی بماند. برای کاهش سموم و آلودگی‌ها می‌توانید مراحل زیر را برای شستشوی صحیح توت‌فرنگی انجام دهید:

 1. پاک‌سازی اولیه: توت‌فرنگی‌های له‌شده یا آسیب‌دیده را جدا کنید.  

2. شستشو با آب سرد: توت‌فرنگی‌ها را زیر آب جاری و سرد به‌آرامی بشویید تا آلودگی‌های سطحی از بین بروند.

3. استفاده از محلول ضدعفونی‌کننده: 

توت‌فرنگی‌ها را به مدت ۵ دقیقه در محلول آب و سرکه %۳ یا محلول آب و نمک %۳ قرار دهید و سپس آبکشی کنید.

این کار به کاهش باقی‌مانده سموم و آلودگی‌های میکروبی کمک می‌کند.

غوطه‌ور کردن توت‌فرنگی در محلول آب حاوی %۳ سرکه و بعد آبکشی کردن آن تا %۴۹، غوطه‌وری درمحلول آب‌نمک %۳ و آ‌بکشی آن تا %۴۶ و در نهایت غوطه‌ور کردن توت‌فرنگی در آب خالی و بعد آبکشی کردن آنها فقط %۲۵ سموم را کاهش می‌دهد.

این محلول‌های رقیق طعم توت‌فرنگی را تغییر نمی‌دهند.

از شستشوی توت‌فرنگی با صابون یا مواد شوینده خانگی خودداری کنید، زیرا این مواد می‌توانند باقی‌مانده‌های شیمیایی خطرناک روی میوه به جا بگذارند.

با رعایت این مراحل ساده، می‌توانید از توت‌فرنگی‌های تمیز و ایمن لذت ببرید و نگرانی‌های مربوط به سموم و آلودگی‌ها را کاهش دهید.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 5714
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات