دانستنی های بهداشت مواد غذایی : نگهداری و مصرف کنسرو ماهی
کنسرو ماهی به صورت استریلیزه تهیه میشود و بنابراین باکتری زندهای در آن باقی نمیماند ولی احتمال کمی وجود دارد که اسپور یک نوع باکتری بیهوازی به نام کلستریدیوم بوتولینوم در کنسرو ماهی وجود داشته باشد و در مدت نگهداری کنسرو بتواند سم خطرناکی از نوع نوروتوکسین تولید کند که کشنده است.
این سم حساس به حرارت است و به همین دلیل کنسرو ماهی باید قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شود.
اگر قسمتی از کنسرو ماهی را مصرف کردید میتوانید مابقی را در یک ظرف تمیز دربدار ریخته و در یخچال نگهداری کنید و تا ۲۴ ساعت بعد مصرف کنید. قرار گرفتن کنسرو ماهی باز شده در محیط موجب فاسد شدن آن میشود و باید در کمتر از ۲ ساعت مصرف شود. هر چقدر هوا گرمتر باشد این مدت کمتر میشود.
برای نگهداری طولانی مدت کنسرو ماهی باز شده میتوان آن را در ظرف دربدار تمیز در فریزر نگهداری کرد. حتما قبل از باز کردن قوطی کنسرو ماهی، آن را بجوشانید و اگر قصد تفت دادن محتویات آن را دارید، اینکار را پس از جوشاندن آن انجام دهید.
دکتر الهه عسکری، عضو هیأت علمی و متخصص بهداشت موادغذایی