خودمراقبتی در برابر بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان: «4 تیر لغایت 3 مرداد ماه خود مراقبتی»
خودمراقبتی در برابر بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان
بیماری هاری به دنبال گزش و یا خراش سطحی توسط حیوانات به انسان منتقل میشود.
پس از هر گونه گاز گرفتگی و یا خراش توسط حیوانات، امکان ابتلا به بیماری کشنده هاری وجود دارد، لذا بلافاصله به مراکز بهداشت مراجعه فرمائید.
بیماری هاری صددرصد کشنده است. بیماری هاری قابل پیشگیری ولی غیر قابل درمان است. د
ر صورت ابتلاء به هاری مرگ بیمار حتمی است. برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری هاری بلافاصله پس از مجروح شدن توسط حیوانات به مراکز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت مراجعه کنید.
گزش توسط هر حیوانی خطر ابتلاء به هاری را بدنبال دارد، آنرا جدی بگیرید.
شستشوی محل حیوان گزیدگی با آب و صابون اولین قدم جهت پیشگیری از هاری است.
جراحات حاصله با آب و صابون به مدت 15 تا 20 دقیقه شستشو و سپس ضد عفونی گردد.
هر گونه تغییر در رفتار و عادات حیوانات خانگی (بویژه بروز رفتارهای تهاجمی) مشکوک به بیماری هاری است.
هنگام هرگونه تماس با دام یا حضور در محل نگهداری دام حتما از وسایل حفاظت کننده ( روپوش، ماسک، عینک، دستکش و چکمه مناسب ) استفاده کنید.
هر مورد بروز ناگهانی تب و درد عضلانی و سابقه تماس با دام طی دو هفته قبل از آن از نشانه های بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.
برای جلوگیری از ابتلا به بیماری خطرناک کیست هیداتیک سبزیهای خام را پیش از مصرف به روش مناسب شستشو و گند زدایی کنید. از مصرف شیر و فرآورده های (خامه، کره، پنیر و بستنی) تهیه شده از شیر نجوشیده و غیر پاستوریزه خودداری کنید.
برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت از ذبح غیر مجاز دام در خارج از کشتارگاه خودداری کنید.
گوشت تازه را پیش از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید.
بیماری تب مالت برای کودکان، نوجوانان و زنان باردار خطرناک تر است و آنان باید از تماس با دام یا حضور در محل نگهداری دام خودداری کنند.