• 1403/04/23 - 11:19
  • - تعداد بازدید: 81
  • - تعداد بازدیدکننده: 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خود مراقبتی در برابر پرتوهای فرا بنفش خورشید: «4 تیر لغایت 3 مرداد ماه خود مراقبتی»

خود مراقبتی در برابر پرتوهای فرا بنفش خورشید

پرتوهای فرا بنفش خورشید یکی از عوامل عمده خطر برای ایجاد اکثر سرطان های پوست و آب مروارید می باشد. براساس گزارشات ثبت شده، سرطان پوست بعنوان شایعترین سرطان در کشور محسوب می شود. شاخص پرتوهای فرابنفش(UVI) مقدار پرتوهای فرابنفش خورشیدی را در سطح زمین و اقدامات بهداشتی متناسب با میزان پرتوهای فرابنفش را بیان می کند و جهت محافظت عموم مردم در برابر پرتوهای فرابنفش خورشیدی می باشد که توسط دستگاه های دیجیتال سنجش این پرتوها محاسبه می گردد. با توجه به اینکه قرارگیری در معرض این پرتوها سبب بروز آفتاب سوختگی، پیری پوست، سرطان پوست، آسیب به چشم، آب مروارید و ... می شود لذا انجام اقدامات حفاظتی در کاهش اثرات و مخاطرات بهداشتی آنها بسیار تأثیرگذار است.

توصیه های زیر می تواند در راستای حفظ سلامت عموم مردم موثر باشد

 در ساعات نزدیک ظهر به ویژه از ساعت 11 صبح لغایت 16 عصر، مواجهه با نورخورشید را به حداقل برسانید. قرار گرفتن در سایه، تنها میزان پرتوهای فرابنفش خورشیدی را کاهش داده اما به صفر نمی رساند، لذا اقدامات حفاظتی فردی (استفاده از کلاه و کرم های ضد آفتاب، عینک و ...) در سایه هم لازم می باشد. در فضای باز ترجیحاً از کلاه لبه دار که لبه های آن حداقل 5/7 سانتی متر می باشد یا با هر وسیله مشابه دیگر جهت حفاظت صورت و گردن، استفاده شود. در فضای باز حتماً از عینک آفتابی (ضد پرتوهای فرابنفش خورشیدی با فاکتور حفاظتی تا 400 نانومتر ) استفاده کنید. استفاده از این عینک ها، پرتوهای فرابنفش را به میزان بسیار قابل توجهی کاهش می دهد. احتمال ایجاد عوارض در چشم کودکان در مواجهه با پرتوهای فرابنفش خورشیدی، تقریبا 10 برابر بیشتر از افراد بزرگسال است، که همین امر ضرورت استفاده از عینک آفتابی را برای کودکان بیشتر می کند. جهت حفاظت پوست در مقابل پرتو خورشیدی، از کرم های ضد آفتاب مناسب مجوز دار استفاده نمایید. (ترجیحاً کرم های ضد آفتاب با حداقل SPF 15 استفاده شود). حدود 20 دقیقه قبل از بیرون آمدن از منزل، از کرم های ضدآفتاب مناسب استفاده نمایید. با توجه به عبور پرتوهای فرابنفش خورشید از ابرها، رعایت شرایط حفاظتی در روزهای ابری نیز الزامی بوده و هر دو ساعت یکبار می بایست مجدداً از کرم ضد آفتاب استفاده شود. اجتناب از برنزه کردن پوست، به صورت طبیعی ( نور خورشید ) و یا مصنوعی احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد. پوشیدن لباس های مناسب (آستین بلند، یقه دار و دارای بافت متراکم) یکی از بهترین روشهای محافظتی در برابر پرتوهای خورشیدی هستند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 2942
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات