• 1403/02/09 - 12:05
  • - تعداد بازدید: 178
  • - تعداد بازدیدکننده: 175
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

احیای نان کامل (سبوس‌دار) گامی بزرگ در راستای حفظ سلامت شهروندان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: احیای نان کامل سبوس‌دار گامی بزرگ در راستای حفظ و افزایش سلامت شهروندان است. 

دکتر مریم کوشکی در خصوص ویژگی های یک نان خوب اظهار داشت: نان خوب و کامل کاملا پخته و برشته، دارای طعم و مزه خوشایند، بوی مطبوع و بافتی مناسب، نرم و یکنواخت ناشی از خمیر تخمیر شده بوده و همچنین کم نمک است.

وی افزود: روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین می شود. 

معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه بررسی های انجام شده در ایران نشان داده است که مردم ایران نان کامل را کمتر و نان سفید را بیشتر مصرف می کنند، گفت: درحالیکه نان کامل (مانند سنگک تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می باشد.

دکتر کوشکی ادامه داد: نان هایی که از آرد کامل تهیه می شوند مثل نان سنگک و نان جو از کامل ترین نان ها هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: نان کامل (سبوس دار) سرشار از پروتئین، آهن، ویتامین E، کربوهیدرات، کلسیم، فیبر و ویتامین‌های گروه B می‌باشد. 

دکتر کوشکی تاکید کرد: استفاده از نان سبوس‌دار برای پیشگیری و درمان بیماری‌هایی مانند: اضافه وزن و چاقی، فشارخون بالا ، دیابت ، چربی خون ، سرطان ، کبد چرب و بیماری‌های قلبی و عروقی توصیه می شود.

وی با بیان اینکه احیای نان کامل گام بزرگی در راستای حفظ سلامت شهروندان است، خاطرنشان کرد: نان‌هایی که در حین پخت سبوس بر روی آن پاشیده می شود و تحت عنوان سبوس دار عرضه می گردند دارای ارزش ارزش غذایی کافی نبوده و سبوس اضافه شده در حین پخت مانع جذب برخی ریز مغذی ها می گردد.

معاون بهداشت دانشگاه افزود: برای تهیه نان کامل سبوس دار باید آردی که نان با آن تولید میشود، سبوس دار باشد و بهتر است نان هایی که برای ور آمدن خمیرشان به جای جوش شیرین از خمیر مایه استفاده شده باشد مصرف شوند چراکه جوش شیرین مانع جذب آهن، روی و کلسیم موجود در نان می شود و در نتیجه کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن و کمبود روی و کلسیم ایجاد می شود.

وی یادآور شد: مصرف نان کامل باعث سلامت پوست و مو، سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر می گردد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1911
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات