• 1403/10/05 - 12:32
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

آیا همه موادغذایی باید شسته شوند؟(قسمت دوم)

مواد غذایی که نباید شسته شوند کدامند؟

مرغ خام (و سایر گوشت‌های خام)

تصور عمومی این است که شستن مرغ خام، آن را تمیزتر می‌کند. اما این کار نه تنها مفید نیست، بلکه خطرناک است.

شستن مرغ خام باعث پخش باکتری‌های مضر مانند سالمونلا و کمپیلوباکتر به دیگر سطوح آشپزخانه می‌شود. تنها راه برای از بین بردن این باکتری‌ها، پختن مرغ و گوشت با دمای مناسب و بطور کامل است.

ماهی خام

ماهی خام نیز نیازی به شست‌وشو ندارد، چرا که شستن آن باعث تمیز شدن نمی‌شود. در عوض، این کار می‌تواند آلودگی را به دیگر مواد غذایی، ظروف و سطوح منتقل کند.

تخم‌مرغ

اگرچه برخی تصور می‌کنند که شستن تخم‌مرغ‌ها پس از خرید مفید است، اما این کار در واقع می‌تواند مضر باشد.

تخم‌مرغ‌ها طی فرآوری کارخانه، با لایه‌ای پوشیده می‌شوند که آن‌ها را در برابر باکتری‌ها محافظت می‌کند.

شستن تخم‌مرغ ممکن است این لایه محافظ را از بین ببرد و خطر آلودگی را افزایش دهد.

درک اینکه چه مواد غذایی را باید شست و چه موادی را نباید، برای جلوگیری از مسمومیت غذایی و حفظ بهداشت در آشپزخانه ضروری است.

همیشه میوه‌ها و سبزیجات خود را با دقت بشویید و از شستن مرغ، ماهی و تخم‌مرغ پرهیز کنید تا خطر آلودگی و گسترش باکتری‌ها کاهش یابد.

رعایت این نکات به ظاهر ساده، می‌تواند سلامتی شما و خانواده‌تان را تضمین کند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 4988
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات