• 1403/10/02 - 13:06
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آنچه درباره آنفلوآنزا باید بدانیم!

به گفته رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در کودکان تنگی نفس، کبود شدن لب‌ها، عدم توانایی نوشیدن آب به مقدارکافی، خواب آلودگی غیرطبیعی، بازگشت تب و تشدید سرفه پس از بهبود اولیه نشان دهنده آنفلوآنزای شدید است.

حمید مخیری با اشاره به اینکه آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی حاد تنفسی است که معمولا بینی، گلو و راه‌های هوایی وگاهی ریه‌ها را مبتلا می‌کند، افزود: بیماری آنفلوانزا می‌تواند به سرعت انتشار و در مدتی کوتاه عده زیادی را مبتلا کند.به گفته وی ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در برخی افراد ممکن است خطرناک بوده و حتی به مرگ منجر شود‌رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بیماری از طریق قطرات ریز ترشحات تنفسیچی هنگام عطسه و سرفه یا حرف زدن در تماس نزدیک یک تا یک و نیم متر و همچنین تماس دست با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس تماس دست آلوده با چشم، دهان و بینی انتقال پیدا می‌کند.

مخیری گفت: بیماری از یک روز پیش از بروز علائم تا ۷ روز پس از شروع علائم قابل سرایت به دیگران است .

وی با اشاره به علائم آنفلوآنزا افزود: هر مورد تب و یکی ازعلائم گلودرد یا سرفه یا هردو که معمولابه طورناگهانی شروع می‌شود مشکوک به آنفلوانزاست.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان به راه درمان آنفلوآنزا هم اشاره کرد و گفت: بیماری در اغلب موارد با استراحت درخانه و مصرف مایعات بیشتر و داروهای تب بر، مسکن و ضد سرفه ( از مصرف آسپیرین خودداری شود ) پس از چندروز بهبود می یابد، مصرف آنتی بیوتیک ( چرک خشک کن ) در بیماری آنفلوانزا کاملا بی اثر است .

به گفته مخیری کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۶۵ سال ، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ( ریوی،  قلبی، کلیوی، کبدی، کم خونی‌های ارثی، دیابت، صرع و ضایعه نخاعی ) و مصرف کنندگان کورتون و داروهای شیمی درمانی در برابر بیماری آنفلوانزا آسیب پذیر بوده و باید در صورت ابتلا به این بیماری حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی به مهمترین علائم هشدار دهنده آنفلوانزا هم اشاره کرد و افزود: در بزرگسالان تب بالا به مدت بیش از سه روز، تنگی نفس، احساس درد یا فشار در قفسه سینه، گیجی یا کاهش سطح هوشیاری، تهوع و استفراغ شدید و مداوم نشان دهنده آنفلوآنزای شدید است.

به گفته رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در کودکان تنگی نفس، کبود شدن لبها، عدم توانایی نوشیدن آب به مقدارکافی، خواب آلودگی غیرطبیعی، بیقراری شدید، بازگشت تب و تشدید سرفه پس از بهبود اولیه هم نشان دهنده آنفلوآنزای شدید است.

مخیری به راهکارهای محافظت چگونه از خود و دیگران در برابر ابتلا به آنفلوانزا هم اشاره کرد و گفت: دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید، دهان و بینی خود را هنگام عطسه وسرفه با دستمال کاغذی بپوشانید و از لمس کردن چشم، دهان و بینی با دست‌های شسته نشده خودداری کنید.وی خاطر نشان کرد: فاصله یک تا یک و نیم متر را با بیمار دارای علائم تنفسی رعایت کنید و از دست دادن، روبوسی و بغل کردن دیگران خودداری کنید.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گفت: درصورت ابتلا به بیماری تا ۷ روز پس از شروع علائم در منزل بمانید، در بیرون خانه از ماسک استفاده کنید و تا حد ممکن از حضور در اماکن عمومی و شلوغ خودداری کنید.

مخیری بیان کرد: توصیه می‌شود افراد آسیب پذیر و اعضای خانوار آنان واکسن آنفلوانزا دریافت کنند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 4938
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات