اخبار و اطلاعیه
آرشیوبرگزاری کمیته پیشگیری از خودکشی در معاونت بهداشت
20 اسفند 1403
اولین کارگروه کمیته پیشگیری از خودکشی در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
برگزاری جلسه ستاد هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
19 اسفند 1403
جلسه ستاد هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
اطلاعیهها
19 اسفند 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی :کپک زدگی مواد غذایی
15 اسفند 1403
به مناسبت روز جهانی چاقی ( 4 مارس / 16 اسفند )
14 اسفند 1403
فواید روزه داری از نظر علم پزشکی
11 اسفند 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی(زولبیا و بامیه)
11 اسفند 1403
راهکارهای ساده برای کاهش وزن سالم
05 اسفند 1403
چالشهای اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع
05 اسفند 1403
پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به مناسبت تشییع سیدالشهدا مقاومت سید حسن نصرالله
29 بهمن 1403
کدام ویتامینها باعث یبوست میشوند؟
23 بهمن 1403
راههای پیشگیری از آلودگی متقاطع
14 بهمن 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: کاهوی زنگ زده
15 دی 1403
سیبزمینی منبع اصلی کربوهیدرات
05 دی 1403
آیا همه موادغذایی باید شسته شوند؟(قسمت دوم)
05 دی 1403
آیا همه مواد غذایی باید شسته شوند؟(قسمت اول)
گالری فیلم و عکس
آرشیو
بازدید مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از روند اجرای طرح مدارس ارتقا دهنده سلامت در لرستان، مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری خرمآباد و کلینیک دندانپزشکی دولتی مروارید خرمآباد

حضور تیم جهادی رفتن برای رسیدن(متخصصین بینایی سنجی بیمارستان فارابی تهران) در شهرستان پلدختر 18 مهر 1403
معرفی
سوالات متداول
آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نميكند؟
گرفتگي رگها ناشي از رسوب كلسترول خون ميباشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.
چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.
اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون ميشود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.
مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت
چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟
از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.
مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟
الف ) راه تماس مستقیم
بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
ب ) راه تماس غیرمستقیم
1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها
2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده
3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده
گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟
کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند
چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟
تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: