اخبار و اطلاعیه
آرشیوبرگزاری جلسه برنامه ریزی پایشهای معاونت بهداشت از مراکز بهداشت استان
12 آذر 1403
جلسه بررسی و برنامه ریزی پایش های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از مراکز بهداشت استان برگزار شد.
کارگاه آموزشی سبک زندگی سالم در معاونت بهداشت برگزار شد
07 آذر 1403
دومین هفته کارگاه آموزشی سبک زندگی سالم ویژه پزشکان خانواده روستایی در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
آزمایشگاه مرکز خدمات جامع سلامت ویسیان تجهیز شد
07 آذر 1403
آزمایشگاه مرکز خدمات جامع سلامت ویسیان تجهیز و مورد بهره برداری قرار گرفت.
اطلاعیهها
10 آذر 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی(سیر ترشی سبز)
03 آذر 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: پیاز جوانه زده
26 آبان 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: خطوط سفید داخل گوجه
19 آبان 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: کیفیت مرغ
02 آبان 1403
برای پیشگیری از پوکی استخوان چه کنیم؟
02 آبان 1403
روشهای درمان پوکی استخوان چیست؟
28 مهر 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی : خرمالو
24 مهر 1403
از بیماری سل چه می دانید ؟
23 مهر 1403
پاسخ علمی درست به یک باور تغذیهای نادرست!
معرفی
سوالات متداول
مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده
این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصیها و فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که میتواند باعث بروز بیماری های گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کمکاری تیروئید در بزرگسالان و عقبافتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.
آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟
محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود . علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.
مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟
الف ) راه تماس مستقیم
بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
ب ) راه تماس غیرمستقیم
1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها
2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده
3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده
گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟
کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند
چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟
تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: