• 1402/12/23 - 13:08
  • - تعداد بازدید: 323
  • - تعداد بازدیدکننده: 320
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نگاهی به روز جهانی رژیم درمانگر

در سال 2008 برای اولین بار، دومین چهارشنبه ماه مارس، به عنوان روز جهانی کارشناسان و متخصصین تغذیه در نظر گرفته شد.

از اختصاص یک روز از تقویم به روز رژیم درمانگران، میتوان دست یافت که مشاورین تغذیه در تیم مراقبت و کمک به بهبود سلامت فرد و جامعه نقش به سزایی دارند.

این روز برای تاکید بر اهمیت نقش رژیم درمانی در کمک به مردم برای رسیدن به زندگی سالم تعریف شده است.        

خدمات ارزشمندی که تغذیه دانان ارائه میکنند، یک زنجیره کلیدی در بخش مشاوره، پیشگیری و درمان بیماری ها است و این گروه با استفاده از دانش و تخصصی که دارند راهکارهایی در راستای سالم زیستن ارائه کرده و دانش تغذیه را به شکل عملی به آحاد جامعه ارائه میکنند.

رژیم درمانگر به چه معنا است و کار اصلی متخصصین تغذیه چیست؟     

رژیم درمانگر به این معنا نیست که فقط افراد بیمار باید از رژیم غذایی خاص پیروی کنند، بلکه هر فرد باید یک برنامه غذایی صحیح داشته باشد تا به بهبود و حفظ سلامتی خود کمک کند. 

بنابراین با توجه به نقش تغذیه در پیشگیری از بروز بیماری‌ها، وظایف اصلی متخصصین تغذیه شامل بالا بردن آگاهی مردم در زمینه اصول تغذیه صحیح می باشد که این امر منجر به پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی‌ها مانند آهن، روی، ید، کلسیم، ویتامین A و ویتامین‌های دیگر میگردد.                            

کارشناسان تغذیه در سه حوزه  فردی، خانواده و جامعه فعالیت دارند. در حوزه فردی، مشاوره‌های تغذیه‌ای مناسب با شرایط سنی، جنسی، فیزیولوژیکی و بیماری‌های زمینه‌ای افراد به آن‌ها ارائه می‌شود.

در حوزه خانواده، مشاوره‌های تغذیه بیشتر از طریق آموزش‌های گروهی با محوریت اصلاح الگوی غذایی خانواده صورت می‌گیرد و در ارتباط با جامعه نیز با استفاده از برگزاری جلسات، همایش‌ها، سمینارها و برقراری برنامه‌های جمعی در مراکزی مانند ادارات، مدارس و مساجد یا از طریق شبکه‌های مجازی مطالبی در خصوص اصول تغذیه صحیح در اختیار افراد جامعه قرار داده می‌شود.

هر کارشناس تغذیه با تلفیق دانش و هنر خود اعتماد فرد مراجعه کننده اش را  جلب می کند، برای اینکه کمک کند تا فرد سالم سلامتش را حفظ نماید  و فرد بیمار  از طریق اصلاح شیوه زندگی خود  از پیشرفت بیماری  جلوگیری کند.

در حال حاضر 43 کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت شهری و روستایی استان لرستان مشغول خدمت رسانی در جهت اعتلاء وضعیت سلامت جامعه می باشند و افراد با مراجعه به این مراکز می توانند از کلیه خدمات کارشناسان تغذیه بهره مند گردند.

23 اسفند روز جهانی تغذیه و رژیم درمانگر بر تمامی تلاشگران عرصه سلامت گرامی باد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1435
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات