آیا همه موادغذایی باید شسته شوند؟(قسمت دوم)
مواد غذایی که نباید شسته شوند کدامند؟
مرغ خام (و سایر گوشتهای خام)
تصور عمومی این است که شستن مرغ خام، آن را تمیزتر میکند. اما این کار نه تنها مفید نیست، بلکه خطرناک است.
شستن مرغ خام باعث پخش باکتریهای مضر مانند سالمونلا و کمپیلوباکتر به دیگر سطوح آشپزخانه میشود. تنها راه برای از بین بردن این باکتریها، پختن مرغ و گوشت با دمای مناسب و بطور کامل است.
ماهی خام
ماهی خام نیز نیازی به شستوشو ندارد، چرا که شستن آن باعث تمیز شدن نمیشود. در عوض، این کار میتواند آلودگی را به دیگر مواد غذایی، ظروف و سطوح منتقل کند.
تخممرغ
اگرچه برخی تصور میکنند که شستن تخممرغها پس از خرید مفید است، اما این کار در واقع میتواند مضر باشد.
تخممرغها طی فرآوری کارخانه، با لایهای پوشیده میشوند که آنها را در برابر باکتریها محافظت میکند.
شستن تخممرغ ممکن است این لایه محافظ را از بین ببرد و خطر آلودگی را افزایش دهد.
درک اینکه چه مواد غذایی را باید شست و چه موادی را نباید، برای جلوگیری از مسمومیت غذایی و حفظ بهداشت در آشپزخانه ضروری است.
همیشه میوهها و سبزیجات خود را با دقت بشویید و از شستن مرغ، ماهی و تخممرغ پرهیز کنید تا خطر آلودگی و گسترش باکتریها کاهش یابد.
رعایت این نکات به ظاهر ساده، میتواند سلامتی شما و خانوادهتان را تضمین کند.