اخبار و اطلاعیه
آرشیورییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه مطرح کرد: فیشورسیلنت؛ راهکاری مؤثر برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان
09 دی 1403
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: فیشورسیلنت تراپی راهکاری موثر، کم هزینه و راحت برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای کودکان است.
کارگاه آموزشی ارزیابی، ویزیت، تشخیص و درمان دارویی بیماران اقدام کننده به خودکشی در معاونت بهداشت
05 دی 1403
کارگاه آموزشی ارزیابی، ویزیت، تشخیص و درمان دارویی بیماران اقدام کننده به خودکشی در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
برگزاری کارگاه تربیت مربی برنامه خانواده توانا در معاونت بهداشت
02 دی 1403
کارگاه تربیت مربی برنامه خانواده توانا در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
اطلاعیهها
05 دی 1403
آیا همه موادغذایی باید شسته شوند؟(قسمت دوم)
05 دی 1403
آیا همه مواد غذایی باید شسته شوند؟(قسمت اول)
02 دی 1403
آنچه درباره آنفلوآنزا باید بدانیم!
01 دی 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: خیار
19 آذر 1403
فهرست خدمات و کالاهای آسیب رسان سال ۱۴۰۳
10 آذر 1403
نتایج آزمون استخدام کارشناس سلامت روان و تغذیه
10 آذر 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی(سیر ترشی سبز)
03 آذر 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: پیاز جوانه زده
26 آبان 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: خطوط سفید داخل گوجه
19 آبان 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی: کیفیت مرغ
02 آبان 1403
برای پیشگیری از پوکی استخوان چه کنیم؟
02 آبان 1403
روشهای درمان پوکی استخوان چیست؟
28 مهر 1403
دانستنی های بهداشت مواد غذایی : خرمالو
معرفی
سوالات متداول
آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نميكند؟
گرفتگي رگها ناشي از رسوب كلسترول خون ميباشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.
چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.
اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون ميشود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.
مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت
چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟
از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.
مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟
الف ) راه تماس مستقیم
بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
ب ) راه تماس غیرمستقیم
1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها
2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده
3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده
گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟
کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند
چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟
تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: