• 1403/11/27 - 11:19
  • - تعداد بازدید: 11
  • - تعداد بازدیدکننده: 11
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

«دانستنی های بهداشت مواد غذایی» انتخاب ظرف مناسب برای طبخ غذا

انتخاب ظرف مناسب برای طبخ غذا نیاز به دقت و اطلاعات کافی دارد. با رعایت نکات زیر، می‌توانید تا حدود زیادی از سلامت غذا و ایمنی خود اطمینان حاصل کنید:

جنس ظرف

غیر واکنشی: بهتر است از ظروفی استفاده کنید که با مواد غذایی واکنش ندهند. ظروف استیل ضد زنگ، سرامیکی و شیشه‌ای گزینه‌های مناسبی هستند.

توجه به پوشش‌ها: در ظروف نچسب، باید از کیفیت پوشش اطمینان حاصل کنید. برخی از پوشش‌های غیر استاندارد ممکن است در دماهای بالا مواد شیمیایی آزاد کنند.

سازگاری با دما

تحمل حرارتی: ظرف باید بتواند دماهای بالا را تحمل کند. به عنوان مثال، ظروف چدن و سرامیکی معمولاً تحمل دماهای بالا را دارند و در پخت طولانی مدت بهتر عمل می‌کنند.

سازگاری با نوع غذا

نوع مواد غذایی: برای غذاهای اسیدی (مانند گوجه‌فرنگی یا لیمو) از ظروف مقاوم به واکنش مثل شیشه، سرامیک و ظروف غیر چسبنده استفاده کنید. ظروف آلومینیومی (روحی یا رویی) ممکن است با این نوع غذاها واکنش دهند.

رنگ و طراحی

رنگ‌های ایمن: از ظروفی با رنگ‌های غیر سمی استفاده کنید. برخی رنگ‌های غیر استاندارد، ممکن است دارای مواد شیمیایی مضر باشند.

کنترل کیفیت و استانداردها

برند و کیفیت: از برندهای معتبر و شناخته شده خرید کنید. این برندها معمولاً استانداردهای ایمنی بیشتری را رعایت می‌کنند. به دنبال ظروفی باشید که دارای گواهی‌های بهداشتی و ایمنی هستند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 5584
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات