• 1403/03/06 - 09:33
  • - تعداد بازدید: 126
  • - تعداد بازدیدکننده: 115
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

همایش پیشگیری و تشخیص زودرس فشار خون بالا در معاونت بهداشت برگزار شد

همایش پیشگیری و تشخیص زودرس فشار خون بالا با همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد. به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان همایش پیشگیری و تشخیص زودرس فشار خون بالا صبح یکشنبه 6 خرداد 1403 با حضور دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه، فرماندار خرم‌آباد، پزشکان و متخصصان، مدیران ستادی و کارکنان معاونت بهداشت، رابطین سلامت ادارات، سفیران سلامت و... در سالن سینما کیو خرم‌آباد برگزار شد. در ابتدای این همایش دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه ضمن ارائه آماری از وضعیت فشارخون در استان و کشور به بیان نکاتی در خصوص اهمیت و مداخله‌های بهداشتی در راستای پیشگیری از پرفشاری خون و شناسایی بیماران پرداخت. در ادامه مطالبی در خصوص عوامل خطر پرفشاری خون و روش های تشخیص توسط دکتر بابک هادیان فوق تخصص بیماریهای کلیه در بزرگسالان، روشهای درمانی پرفشاری خون توسط دکتر آرش امین فوق تخصص قلب و عروق و فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسالان و اهمیت تغذیه در پیشگیری از پرفشاری خون توسط دکتر ابراهیم فلاحی متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان شد. در این همایش مربی، یکی از بازیکنان و روابط عمومی تیم فوتبال خیبر خرم‌آباد به عنوان الگوهای سبک زندگی سالم حضور داشتند و نکات و توصیه هایی در رابطه با سبک زندگی سالم بیان کرده و در ادامه از آن‌ها با اهدا هدیه تجلیل شد. در حاشیه این همایش پختن نان سبوس دار و کامل انجام گرفت و به صورت رایگان در بین مدعوین عرضه شد. پخش کلیپ درخصوص گرامیداشت شهدای خدمت، ارائه گروه سرود دستان گویا با موضوع تشکر از کادر سلامت، ارائه نکاتی درخصوص اهمیت نان کامل توسط دکتر محمدرضا خواجه فعال کشوری حامی نان کامل از دیگر برنامه‌های انجام شده در این همایش بود.

در این همایش مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با عرض تسلیت شهادت خادم الرضا رئیس جمهور شهید آیت الله ابراهیم رئیسی و هیأت همراه گفت: روند بیماری های غیر واگیر رو به افزایش است و امروز شاهد افزایش بیماری های فشار خون و مشکلات قلبی، عروقی هستیم. معاون بهداشت دانشگاه افزود: در پیمایش های پنج ساله بین سال‌های ۹۰، ۹۵ و ۱۴۰۰ به صورت میدانی و خوشه ای به نتایج مهمی رسیدیم که یک سوم مردم کشور دچار فشار خون بالا هستند که از بیماری خود برخی ها بی خبرند و این امر به نوبه ی خود بسیار نگران کننده است و در این زمینه دانشگاه  تدابیر ویژه ای را براساس دستورالعمل‌های وزارتی عملیاتی کرده است. دکتر کوشکی تصریح کرد: براساس آمار به دست آمده و موجود باید آگاهی سازی و کنترل را در الویت اول قرار داد و با آگاهی رسانی و آموزش اجتماعی گسترده وارد میدان پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر بالاخص فشارخون بالا شد. معاون بهداشت دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد: در این همایش با استفاده از نظرات و نتایج پژوهش های علمی پزشکان متخصص، به بررسی نقش تغذیه و چگونگی کنترل و پیشگیری از فشارخون بالا و بیماری های قلبی خواهیم پرداخت و در سال ۱۴۰۳ یکی از ماموریت های اولیه معاونت بهداشت دانشگاه آموزش در روستاها، شهرها و مناطق کم برخودار است.

سیده یاسمن موسوی

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 2417
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

تصاویر

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات