• 1402/12/07 - 12:22
  • - تعداد بازدید: 347
  • - تعداد بازدیدکننده: 343
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

علائم سرطان پستان و تشخیص زودهنگام آن

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان می‌گوید: بهترین راه کاهش خطر سرطان سینه ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبت‌های معمول نظیر معاینات دوره‌ای و انجام ماموگرافی در صورت نیاز به ویژه در افراد پرخطر است.

معصومه دارایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه سلامت زنان و به ویژه مادران از مفاهیم زیر بنایی در توسعه است، می‌گوید: زنان حدود نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و نه تنها مسوول سلامت خود هستند بلکه بیشترین مراقبت‌ها را برای بهداشت خانواده انجام می‌دهند.

به گفته وی وضعیت سلامت زنان تأثیر به سزایی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه پیرامون آنها دارد و چنانچه این موضوع نادیده گرفته شود، سلامتی خانواده و جامعه نیز دچار آسیب خواهد شد.رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان می‌گوید: امروزه یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی زنان، سرطان * است، این سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدخیم در بافت سینه ایجاد می‌شوند.

به گفته دارایی در اکثر کشورهای دنیا سرطان سینه شایعترین سرطان در زنان است، در ایران و به تبع لرستان هم این بیماری در صدر سرطان‌های خانم‌ها قرار دارد و بروز آن در حال افزایش است.او می‌گوید: برای آموزش خود مراقبتی به افراد شرکت کننده در برنامه‌های پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان‌ها دو اصل مهم باید آموزش داده شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به علائم هشدار دهنده سرطان اشاره می‌کند و می‌گوید: با شناخت علائم هشداردهنده سرطان سینه و مراجعه به موقع به خانه‌ها و پایگاه‌های بهداشتی می‌توان ضایعات پیش سرطانی را پیش از تبدیل شدن به سرطان، زودتر تشخیص داد.به گفته دارایی تمامی زنان ۳۰ تا ۶۹ سال باید به مشارکت در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام این سرطان ترغیب شوند و به شبکه بهداشتی مراجعه کنند.

او می‌گوید: بهترین راه کاهش خطر سرطان سینه، ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبت‌های معمول نظیر معاینات دوره‌ای و انجام ماموگرافی در صورت نیاز به ویژه در افراد پرخطر است.رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان به اینکه هرکسی می‌تواند برای کاهش خطر سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن، تغییراتی را در شیوه‌ی زندگی خود ایجاد کند، تاکید می‌کند: افراد در معرض خطر باید به خاطر داشته باشند که ترکیبی از عوامل برای ایجاد سرطان لازم است از جمله عوامل ژنتیک، محیطی و شیوه‌ی زندگی.به گفته دارایی بعضی از این عوامل می‌توانند اصلاح شوند و بعضی دیگر خارج از اراده افراد هستند بنابراین افراد می‌توانند قدم‌هایی را برای کاهش خطر بیماری بردارند.وی با اشاره به اینکه خوشبختانه بیشتر عوامل خطری که سبب سرطان سینه می‌شوند قابل اصلاح هستند، می‌گوید: سن بالا، سابقه خانوادگی و جهش‌های ژنی، سن قاعدگی کمتر از ۱۱ سال، سن یائسگی بالای ۵۴ سال، زمینه‌ی نژادی و قومی و وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهتر از عوامل خطر غیر قابل اصلاح است.نمایه توده بدنی (BMI )بالای ۳۰ سال، الکل، سن بالای مادر در زمان اولین زایمان،مواجهه با اشعه، قرص‌های ضدبارداری خوراکی، هورمون درمانی جایگزین HRT پس از یائسگی و مصرف بالای چربی های اشباع شده از عوامل خطر قابل اصلاح است که رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان مطرح می‌کند.

دارایی می‌گوید: وزن متعادل، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، نمک زده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها، مصرف میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی، فعالیت ورزشی به مدت ۳۰ دقیقه و پرهیز از مصرف الکل و سیگار از عواملی است که منجر به کاهش بروز سرطان سینه می‌شود.او مهمترین علایم ضایعات خوش خیم و بدخیم را توده سینه یا زیر بغل، تغییر در شکل (عدم قرینگی) یا قوام (سفتی) سینه تغییرات پوستی شامل پوست پرتغالی، اریتم یا قرمزی پوست، زخم پوست، پوسته پوسته شدن و اگزمای پوست، تغییرات نوک ( فرورفتگی یا خراشیدگی)، ترشح نوک سینه عنوان می‌کند.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید می‌کند: اگر سابقه‌ی خانوادگی قوی از سرطان سینه دارید، با خانه یا مرکز بهداشتی درباره‌ی گزینه‌های غربالگری خاص، انجام تست‌های ژنتیک یا درمان پیشگیرانه صحبت کنید.

دارایی می‌گوید: علائم سرطان سینه را بشناسید و اگر توده‌ی مشکوک یا تغییرات پوستی را در پستان‌های خود دیدید به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید همچنین ماهانه بلافاصله بعد از اتمام قاعدگی، خودآزمایی را انجام دهید.او معاینه توسط خود فرد، معاینه توسط ماما یا پزشک، ماموگرافی، سونوگرافی و MRI را از راه‌های تشخیص زود هنگام سرطان سینه عنوان می‌کند و می‌گوید: با نیروهای بهداشتی ( پزشک / ماما و مراقب سلامت )

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 1113
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات