• 1403/10/29 - 09:29
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دانستنی های بهداشت مواد غذایی: روغن تصفیه شده و روغن تصفیه نشده

روغن خام (تصفیه نشده) معمولاً حاوی ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی بیشتری است که در طی فرآیند تصفیه از بین می‌روند.

طعم و عطر روغن خام غنی‌تر و طبیعی‌تر است.

روغن خام به دلیل وجود ناخالصی‌ها و مواد طبیعی، ممکن است زودتر فاسد شود و نیاز به نگهداری در شرایط خاص دارد.

معمولاً نقطه دود روغن خام پایین‌تر است، بنابراین برای سرخ کردن در دماهای بالا مناسب نیست.

روغن تصفیه شده دارای عمر مفید بیشتری است و به راحتی فاسد نمی‌شود. این روغن‌ها برای سرخ کردن و پخت و پز در دماهای بالا مناسب‌تر هستند.

روغن‌های تصفیه شده شفاف‌تر و بدون ناخالصی هستند. روغن‌های تصفیه شده معمولاً حاوی فلزات سنگین و سموم کشاورزی کمتری نسبت به روغن‌های خام هستند. روغن‌های خام ممکن است حاوی ناخالصی‌هایی باشند که فرآیند تصفیه این ناخالصی‌ها را کاهش می‌دهد.

در تولید روغن‌های تصفیه شده، معمولاً کنترل کیفیت دقیق‌تری انجام می‌شود که می‌تواند به کاهش سطح آلاینده‌ها کمک کند.

همچنین در طی فرآیند تصفیه آنتی اکسیدان‌ها به روغن اضافه می‌شوند.

در روغن‌های خام احتمال انجام تقلبات و مخلوط کردن سایر روغن‌های ارزان قیمت با روغن‌هایی مثل زیتون و کنجد وجود دارد.

انتخاب بین روغن خام و روغن تصفیه شده به نیازها و اولویت‌های شما بستگی دارد.

در هر صورت تهیه روغن از برندها و فروشگاه‌های معتبر باید در اولویت باشد.

دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 5234
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات