توصیههای بهداشتی برای ارتقاء آگاهی عموم مردم به مناسبت عید سعید قربان
از خرید دام زنده و یا محصولات دامی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند خودداری کنید.
دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنید.
ذبح دام را صرفا در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید.
افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس کار مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح ضدعفونی کرده و همچنین خونابه ها به طریق بهداشتی دفع شود.
به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید.
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
جگر و سایر امعا و احشا دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد، مصرف شود.
افرادی که گوشت خرد می کنند بخصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده نمایند.
از مصرف گوشت و جگر نیم پز اجتناب کنید.
از دستکاری، کندن و له کردن کنه های موجود بر روی بدن دام اکیدا خود داری کنید.