• 1403/07/08 - 09:35
  • - تعداد بازدید: 64
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیماری آنفولانزا را بیشتر بشناسیم/ واکسن آنفولانزا به چه افرادی توصیه میشود؟

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بیماری آنفلوانزا یک عفونت ویروسی حاد تنفسی است که معمولا بینی، گلو و راه‌های هوایی وگاهی ریه ها را مبتلا می‌کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر مریم کوشکی با بیان اینکه آنفلوانزا یک عفونت ویروسی حاد تنفسی است که معمولا بینی، گلو و راه‌های هوایی وگاهی ریه ها را مبتلا می‌کند، اظهار داشت: بیماری آنفلوانزا می‌تواند به سرعت انتشار یابد و در مدتی کوتاه عده زیادی را مبتلا کند.

وی افزود: بیماری از طریق قطرات ریز ترشحات تنفسی هنگام عطسه و سرفه یا حرف زدن در تماس نزدیک ( یک تا 5/1 متر ) و همچنین تماس دست با سطوح و اشیای آلوده به ویروس و سپس تماس دست آلوده با چشم، دهان و بینی انتقال می‌یابد.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: بیماری از یک روز پیش از بروز علائم تا 7 روز پس از شروع علائم قابل سرایت به دیگران است و ابتلا به آن در برخی افراد ممکن است خطرناک بوده و حتی به مرگ منجر شود.

دکتر کوشکی درخصوص علائم بیماری آنفولانزا عنوان کرد: هر مورد تب و یکی از علائم گلودرد یا سرفه یا هر دو که معمولا به طور ناگهانی شروع می‌شود مشکوک به آنفلوانزا است.

وی با اشاره به اینکه بیماری در اغلب موارد با استراحت درخانه و مصرف مایعات بیشتر و داروهای تب بر، مسکن و ضد سرفه ( از مصرف آسپرین خودداری شود ) پس از چندروز بهبود می‌یابد، گفت: مصرف آنتی بیوتیک ( چرک خشک کن ) در بیماری آنفلوانزا بی اثر است.

معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: کودکان زیر 5 سال، افراد بالای 65 سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ( ریوی، قلبی، کلیوی، کبدی، کم خونی‌های ارثی، دیابت، صرع و ... ) و مصرف کنندگان کورتون و داروهای شیمی درمانی در برابر بیماری آنفلوانزا آسیب پذیر بوده و باید در صورت ابتلا به این بیماری حتما به پزشک مراجعه کنند.

دکتر کوشکی اضافه کرد: توصیه میشود گروه‌های آسیب‌پذیر (افراد بالای ۶ ماه سن) واکسیناسیون سالانه آنفولانزا را انجام دهند.

وی با اشاره به علائم هشدار دهنده آنفلوانزا عنوان کرد: در بزرگسالان علائمی مانند تب بالا به مدت بیش از سه روز، تنگی نفس، احساس درد یا فشار در قفسه سینه، گیجی یا کاهش سطح هوشیاری، تهوع و استفراغ شدید و مداوم و درکودکان تنگی نفس، کبود شدن لب‌ها، عدم توانایی نوشیدن آب به مقدارکافی، خواب آلودگی غیر طبیعی، بیقراری شدید، بازگشت تب و تشدید سرفه پس از بهبود اولیه علائم مبتلا به آنفلوانزای شدید و عارضه دار بوده و بیمار باید فوری به پزشک مراجعه کند.

معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی پیشگیری از بیماری آنفولانزا، خاطرنشان کرد: افراد باید دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویند، دهان و بینی خود را هنگام عطسه و سرفه با دستمال کاغذی بپوشانند، و از لمس کردن چشم، دهان و بینی با دست‌های شسته نشده خودداری کنند و درصورت بروز بیماری به مدت ۷ روز در خانه بمانند.

دکتر کوشکی افزود: همچنین رعایت فاصله یک تا 5/1 متر را با بیمار دارای علائم تنفسی، خودداری از دست دادن، روبوسی و بغل کردن دیگران، استفاده از ماسک در بیرون از خانه و مکان‌های شلوغ، از دیگر نکاتی هستند که افراد باید برای پیشگیری از بروز بیماری به آن‌ها توجه کنند.

سیده یاسمن موسوی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3657
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات