• 1404/02/08 - 14:17
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیش از ۱۷ هزار کارگاه در لرستان تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه ای قرار گرفتند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در سال ۱۴۰۳ در استان لرستان بیش از ۱۷ هزار کارگاه تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه ای قرار گرفته اند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دکتر مریم کوشکی ضمن تبریک فرا رسیدن روز جهانی بهداشت حرفه ای به فعالان و تلاشگران این عرصه، اظهار داشت: 28 آوریل 2025 روز جهانی بهداشت حرفه‌ای امسال با شعار نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن در سلامت کار، بار دیگر توجه مردم دنیا را به اهمیت ارتقاء سلامت نیروی انسانی به عنوان سرمایه اصلی توسعه پایدار جلب کرده است.

وی با بیان اینکه امروزه شاهد آن هستیم که فناوری های نوین مانند هوش مصنوعی، اینترنت، اشیا رباتیک و... نقش به سزایی در بهبود ایمنی محیط های کاری، پیشگیری از حوادث شغلی و ارتقاء سلامت روان کارکنان ایفا میکنند، افزود: در کشور ما سالانه 14 هزار حادثه شغلی در سال ثبت میشود، که بخشی از آن به علت عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای می‌باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: مطابق تحقیقات داخلی بیش از ۳۰ درصد کارگران ایرانی در معرض استرس یا فرسودگی شغلی قرار دارند و این درحالی است که مطابق برآورد سازمان جهانی بهداشت، استرس شغلی یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، افسردگی و اضطراب است.

دکتر کوشکی با تاکید بر اینکه در استان لرستان تلاش های گسترده ای در حوزه بهداشت حرفه ای صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۷ هزار کارگاه تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه ای قرار گرفته اند. وی افزود: همچنین بالغ بر ۶۲ هزار نفر شاغل از خدمات سنجش عوامل زیان آور محیط کار و ۲۶ هزار نفر از خدمات معاینات سلامت شغلی بهره‌مند شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه ۹۱۰ کارگاه خدمات سنجش عوامل فیزیکی، شیمیایی و ارگونومیک محیط کار را دریافت کرده‌اند، یادآور شد: ۶ مرکز طب کار فعال در بخش دولتی و خصوصی، وظیفه انجام معاینات بدو استخدام، دوره ای و ویژه مشاغل سخت و زیان آور را بر عهده داشته اند.

دکتر کوشکی به اهمیت لزوم انجام معاینات دوره ای طب کار برای شناسایی زودهنگام بیماری های شغلی، ارتقا سلامت کارکنان و پیشگیری از بروز ناتوانی های مزمن تاکید کرد و یادآور شد: بررسی مشاغل سخت و زیان آور و اجرای دقیق برنامه های بهداشت حرفه ای گامی موثر در ارتقا سلامت نیروی کار و افزایش بهره وری سازمان ها خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی بهداشت حرفه ‌ای، «تحول در ایمنی و بهداشت حرفه ای: نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی و دیجیتالی شدن سلامت کار، انتخاب شده است» اظهار داشت: هوش مصنوعی می‌تواند با پیش بینی حوادث، تحلیل داده های سلامت، نظارت بر شرایط محیطی و آموزش کارگران از طریق فناوری های نوین نقشی بی بدیل در بهبود سلامت محیط های کاری و پیشگیری از آسیب های شغلی ایفا کند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 6411
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات