• 1403/05/02 - 06:53
  • - تعداد بازدید: 54
  • - تعداد بازدیدکننده: 52
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته آمورش، توانمندسازی و مدیریت نیروی انسانی برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در معاونت بهداشت

جلسه کمیته آمورش، توانمندسازی و مدیریت نیروی انسانی برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ به ریاست دکتر یاراحمدی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه و با حضور مدیران گروه‌های معاونت بهداشت برگزار شد.

در این جلسه دکتر یاراحمدی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه ضمن تشریح کلیات شیوه‌نامه اجرایی برنامه سلامت خانواده و اقدامات انجام گرفته در سطح دانشگاه علوم پزشکی استان و شهرستان‌های مجری برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع بر اهمیت تعامل و هم‌افزایی کلیه گروه ها در راستای اجرای دقیق و مؤثر دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت درخصوص آموزش مراقبین سلامت و سایر اعضای تیم سلامت تأکید نمود.

در ادامه رئیس گروه توسعه شبکه و ارتقا سلامت و کارشناسان امور بهورزی و برنامه سلامت خانواده شهری، بخش هایی از دستورالعمل آموزش مراقبین سلامت را تبیین نموده و گزارشی از وضعیت اجرای دوره آموزش بدو خدمت مراقبین سلامت شرکتی معرفی شده به شهرستان‌های منتخب ارائه کرد.

در ادامه مصوباتی در راستای اعمال نظارت مدیران و کارشناسان گروه های فنی بر نحوه اجرای کمی و کیفی آموزش ها و برنامه های آموزشی آینده به تصویب رسید.

سیده یاسمن موسوی

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3037
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

تصاویر

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات