برگزاری اولین جلسه برنامه ریزی همایش ملی پیشگیری از خودکشی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان
اولین جلسه برنامه ریزی همایش ملی پیشگیری از خودکشی به ریاست دکتر بهرام دلفان رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و با حضور دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه، نمایندگان ادارات مرتبط و سایر اعضا در دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، اولین جلسه برنامه ریزی همایش ملی پیشگیری از خودکشی صبح چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ به ریاست دکتر بهرام دلفان رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و با حضور دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه، نماینده استاندار لرستان، دبیر برگزاری همایش، نماینده ادارات و سازمانهای مرتبط با برگزاری همایش و سایر اعضا در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
لزوم همکاری سازمانها و ادارات برای اجرای برنامههای پیشگیری و کاهش خودکشی
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این جلسه اظهار داشت: در بحث ارائه آمار و اطلاعات مربوط به خودکشی در استان لازم است، مقایسهای با آمار و اطلاعات حوزه کشور و همچنین دنیا صورت بگیرد.
دکتر دلفان ادامه داد: این مقایسه کمک میکند که وضعیت استان در این زمینه به صورت دقیق مشخص شده و برنامه ریزی صحیح و اصولی برای پیشگیری و کاهش خودکشی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: برای تحقق کاهش و پیشگیری از خودکشی، تنها شعاردادن کافی نیست، بلکه باید به دنبال راهکارها بگردیم و با متخصصین این کار با سیاستگذاری و پافشاری بر اجرای برنامهها آن را محقق کنیم.
دکتر دلفان افزود: در این راستا میتوان از ظرفیت اساتید دانشگاهها و محققین این حوزه کمک گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به تاکید وزارت بهداشت بر اهمیت جوانی جمعیت، گفت: پیشگیری و کاهش خودکشی میتواند با نجات و پیشگیری خودکشی جوانان، در امر جوانی جمعیت نیز تأثیرگذار باشد، لذا باید در دستور کار قرار بگیرد.
دکتر دلفان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این امر ۲۵ درصد نقش دارد، خاطرنشان کرد: همکاری مستقیم سایر ادارات و سازمانها ۷۵ درصد این نقش را برعهده دارد، لذا ادارات و سازمانها باید به صورت جدی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
کارگاه آموزشی انتشار مطالب و اخبار مربوط به خودکشی برای رسانه ها برگزار میشود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این جلسه ضمن ارائه آماری از وضعیت خودکشی در استان طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، اظهار داشت: سه دستگاه علوم پزشکی، بهزیستی و آموزش و پرورش سه دستگاه اصلی هستند که باید در خصوص پیشگیری و کاهش خودکشی ورود کنند.
دکتر مریم کوشکی با تاکید بر فرهنگ سازی و برجسته کردن خودمراقبتی، خاطرنشان کرد: در این راستا همه باید با یکدیگر همکاری کنیم تا به مردم راهکارهای کنترل خشم، تابآوری و ... آموزش داده شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاری رسانه ها در انتشار مطالب آموزشی مرتبط با پیشگیری از خودکشی، یادآور شد: رسانهها باید در انتشار مطالب مربوط به خودکشی و نحوه ارائه آنها دقت لازم را داشته باشند تا مطالب و آموزشها به درستی و شکل اصولی به مردم ارائه شود.
معاون بهداشت دانشگاه از برگزاری کارگاه های آموزش انتشار اخبار و مطالب مربوط به خودکشی برای رسانهها خبر داد و گفت: این کارگاه با هدف آموزش انتشار اصولی مطالب و اخبار مربوط به خودکشی به زودی برای رسانه ها برگزار خواهد شد.
در ادامه این جلسه سایت همایش ملی پیشگیری از خودکشی با آدرس Https://www.supv.ir/fa معرفی شد و اعضای جلسه به ارائه پیشنهادها و نظرات در راستای اجرای این همایش پرداختند.
در پایان احکام صادره عضو کمیته های برگزاری همایش به آنها تقدیم شد.
سیده یاسمن موسوی