آیا همه مواد غذایی باید شسته شوند؟(قسمت اول)
شستوشو یکی از اصلیترین روشها برای کاهش خطر مسمومیت غذایی است. برخی مواد غذایی باید حتماً شسته شوند، اما برخی دیگر بهتر است از سینک دور نگه داشته شوند.
مواد غذایی که باید همیشه شسته شوند:
میوهها و سبزیجات با پوست خوراکی
تمام میوهها و سبزیجات را، چه طبیعی چه دستکاری شده ژنتیکی، باید بلافاصله قبل از مصرف یا قبل از استفاده در یک دستور غذایی، با آب سرد شستوشو دهید.
نیازی به استفاده از صابون نیست، چرا که سطوح متخلخل میوهها و سبزیجات تازه میتوانند مواد شیمیایی موجود در صابون را جذب کنند.
پس از شستن، حتماً آنها را با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید تا تعداد باکتریهای مضر موجود بر روی سطح کاهش یابد.
میوهها و سبزیجات با پوست غیرخوراکی
موز، آووکادو، گریپفروت، لیمو، لیموترش و کدوهای زمستانی از جمله موادی هستند که پوست آنها خورده نمیشود، اما همچنان باید شسته شوند.
دلیل این کار آن است که آلودگیها و باکتریها میتوانند از طریق پوست هنگام برش یا پوست گرفتن، به داخل میوه یا سبزی وارد شوند.
درپوشها و درب قوطیها
همه قوطیها و ظروف دارای درپوش یا درب باید قبل از باز شدن شسته شوند. این کار از ورود ذرات یا آلودگیهای مضر به داخل غذا جلوگیری میکند.
حتی قوطیهای نوشیدنی و سوپهای کنسروی نیز باید قبل از باز کردن تمیز شوند.