دستورالعمل بیماریهای منطقله آب و غذا، مراقبت های بیمارستانی و بیماریهای منتقله از طریق بند پایان{آئدس)
کتابچه کنترل عفونتهای بیمارستانی
پیشگیری ومدیریت مقاومت ناقلین و آفات مهم بهداشتی به حشره کش ها
راهنمای کشوری مراقبت و درمان بیماران مشکوک مبتلا به وبا
راهنمای پیشگیری و کنترل آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس در ایران
دستورالعمل مبارزه با تیفوئید مصوبه کمیته کشوری مبارزه با بیماریها
راهنمای مهار همه گیری های شیگلا دیسانتری تیپ 1
طغیان بیماری های منتقله از مواد غذایی
راهنمای کشوری نظام مراقبت بیماری بوتولیسم
دستورالعمل کشوری کنترل بیماری دنگ
راهنمای کشوری مراقبت بیماری های هپاتیت A و هپاتیت E
اصول مراقبت از بیماران و کارکنان ارائه دهنده خدمات سلامت
زنجیره سرما
الگوی موثر واکسن EVM Model فرآیندهای اجرائی استاندارد نسخه کامل با راهنما
پایش درجه حرارت در مکان های ثابت مانند سردخانه و یخچال
بررسی عملکرد صحیح دستگاه های پایش دما
نگهداری واکسن و حلال ها در دمای صحیح در مکان های ثابت
پاسخ به شرایط اضطراری در انبار های ثابت
کار کردن ایمن در سردخانه های بالا و زیر صفر
نگهداری و مراقبت از ساختمان سردخانه ها
نگهداری و مراقبت از سردخانه های بالای صفر و زیر صفر
نصب و نگهداری از یخچال و فریزر های واکسن
نگهداری و مراقبت از تنظیم کننده های ولتاژ
مدیریت حلال ها در سیستم زنجیره سرما
از بین بردن واکسن های غیر قابل مصرف
نگهداری از واکسن و آیس پگ در یخچال و فریزر
آمادگی برای پاسخگویی به شرایط اضطراری در هنگام حمل واکسن
چگونه فرآیند اجرایی استاندارد را تدوین وبازنگری کنیم
نگهداری از واکسن در سردخانه های بالای صفر و زیر صفر
پایش درجه حرارت در هنگام حمل و نقل واکسن
بسته بندی واکسن و حلال در کلد باکس برای حمل و نقل
بار زدن و استفاده از خودرو سردخانه دار
چه وقت و چگونه تست تکان دادن انجام می شود
استفاده از شاخص ویال واکسن ( VVM)
چگونه فرایند اجرایی استاندارد را مدیریت و توزیع کنیم
بیماریهای واگیر
مصوبات کمیته کشوری پیشگیری و کنترل بیماری هاری
مروری بر استراتژی های برنامه پنج ساله دوم حذف مالاریا در کشور
دستورالعمل پیشگیری از هاری در افراد با نقص شدید سیستم ایمنی
تعاریف استاندارد بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن
راهنمای کشوری مبارزه با بیناری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
راهنمای کشوری مبارزه با بروسلوز(بیماری تب مالت)
دستورالعمل مراقبت مالاریا مراقبت بررسی کانون- فعال روتین وتشدید یافته
راهنمای کشوری بیماران مبتلا به هپاتیت حاد با علت ناشناخته
راهنمای کاربردی کنترل ناقلین بیماریهای دانگ-چیکونگونیا و زیکا
خلاصه راهنمای واکسیناسیون کووید 19
راهنمای کاربردی مراقبت آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس در ایران
شیوه نامه شناسایی و درمان آبله میمونی
مراقبت پیامدهای نامطلوب ایمن سازی AEFI
نظام مراقبت حذف سندرم سرخچه مادرزادی
راهنمای کشوری مراقبت پیامدهای نامطلوب ایمن سازی - ویرایش سوم-زمستان 1390
راهنمای کشوری مراقبت بیماری دیفتری
راهنمای کشوری ریشه کنی فلج اطفال و مراقبت شل حاد
راهنمای مراقبت سرخجه و سندرم مادر زادی
دستورالعمل مراقبت بیماریهای واگیر
تعاریف استاندارد بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن
دستور العمل مراکز مشاوره ای هپا تیت جدید- مهرماه 1393
اهنمای درمان هپاتیت C مزمن در ایران ویژه پزشکان عمومی
- لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.
سوالات متداول
مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده
این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصیها و فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که میتواند باعث بروز بیماری های گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کمکاری تیروئید در بزرگسالان و عقبافتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.
آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟
محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود . علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.
مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟
الف ) راه تماس مستقیم
بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
ب ) راه تماس غیرمستقیم
1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها
2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده
3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده
گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟
کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند
چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟
تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: