معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان بر اساس استانداردهای نظام شبکه، وظیفه اصلی خود را در قالب مدیریت شبکه های بهداشت شهرستانهای استان از طریق ایجاد پل ارتباطی بین جامعه و نیاز های بهداشتی از یک طرف و آموزش مبتنی بر جامعه از طرف دیگر انجام می دهد. معاونت بهداشت بر اساس شرح وظایف ابلاغ شده در نظام بهداشتی با مدیریت معاون  بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان در قالب 11 شبکه بهداشت و 12 مرکز بهداشت شهرستان به امربرنامه ریزی، هدایت، سازماندهی، ارزشیابی برنامه های ابلاغی در سطح مراکز بهداشت شهرستان می پردازد. این معاونت علاوه بر ارتباط با ریاست دانشگاه و سایر معاونت های مربوطه به طور مستقیم با معاونت بهداشت و همچنین ادارات کل(مربوط به هر واحد ستادی) در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط است و از سوی آنها پشتیبانی(علمی، مالی و ...) هدایت، نظارت و سازماندهی می گردد.

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات