کارگاه آموزشی احیای قلبی ریوی
کارگاه آموزشی احیای قلبی ریوی در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، کارگاه آموزشی احیای قلبی ریوی، روز سه شنبه اول آبان ماه با گروه هدف کارکنان معاونت بهداشت و تدریس پیمان بخشی کارشناس مسئول آموزش فوریت ها در سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.
احیای قلبی ریوی یا Cardio Pulmonary Resuscitation که به اختصار CPR هم نامیده می شود، مجموعه ای از اقدامات است که توسط افراد آگاه و حاضر در محل حادثه برای بازگرداندن اعمال دو عضو بسیار مهم و حیاتی یعنی قلب و ریه و رساندن خون و اکسیژن به مغز برای جلوگیری از آسیب مغزی، انجام می شود.
احیای قلبی ریوی را به دو صورت اقدامات پایه ای حمایت از حیات BLS و اقدامات پیشرفته حمایت از حیات ACLS انجام میدهند.
CPR پایه را می توان بدون هیچ وسیله اضافه و با دستان خالی هم انجام داد. انجام صحیح و به موقع این روش، میتواند باعث نجات جان انسانهای زیادی از مرگ حتمی شود.
در مورد CPR پیشرفته اقدامات تخصصی تری نظیر مراقبت از راه هوایی و دارو درمانی حین CPR انجام می شود.
دستگاه الکتروشوک هوشمند یاAED که با دستگاه های الکتروشوک پیشرفته در متفاوت است. یعنی می توان در حین CPR پایه از دستگاه نوع AED استفاده کرد. البته این دستگاه باید در بعضی از فضاهای عمومی وجود داشته باشد تا در زمان ضروری از آن استفاده گردد.
همان طور که اشاره شد توجه به فاکتور زمان در احیا مصدوم بسیار ضروری است. یکی از مهمترین نکات حین CPR به حداقل رساندن توقف ها حین احیا است. باید فشارهای سینه ای را ادامه دهیم تا خون رسانی و اکسیژن رسانی به مغز متوقف نشود. نکته مهم دیگر کیفیت و تعداد فشارهای سینه ای است.
به گفته کارشناس مسئول آموزش فوریتها، اگر مردم احیای قلبی و ریوی را آموخته باشند، میتوانند جان همنوع خود را قبل از رسیدن امدادگران اورژانس نجات دهند و لحظات طلایی تا قبل از رسیدن نیروهای امدادی از دست نرود.
هرساله بیست و نهم سپتامبر بعنوان روز جهانی قلب در نظر گرفته می شود. سازمان جهانی بهداشت نیز بطور فعال از روز جهانی قلب حمایت می کند و اعتقاد دارد که سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی و یکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت است.
سیده یاسمن موسوی