نکات بهداشتی نگهداری و مصرف تخم مرغ( قسمت اول)
بقایای مدفوع روی تخم مرغ میتواند حاوی سالمونلاهای غیر تیفوئیدی باشد که باعث عفونتهای گوارشی (سالمونلوز) میشوند.
برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلوز از طریق تخم مرغ رعایت نکات زیر ضروری است: غذاهایی که در آنها تخم مرغ به صورت خام استفاده میشود (مثل مایونز) باید پاستوریزه مصرف شوند و یا در ترکیب آنها از اسیدهای آلی (مثل سرکه) استفاده شود.
اگر قصد نگهداری تخم مرغها را دارید بهتر است تخم مرغهای کثیف را نشویید زیرا شستشو لایه حفاظتی و طبیعی روی پوست تخم مرغ یعنی کوتیکول را از بین میبرد و باعث انتقال آلودگی به داخل تخم مرغ میشود. در صورت تمایل میتوانید این آلودگی را با دستمال کاغذی بردارید ولی حتماً بعد از آن دستهای خود را با صابون بشویید.
شستشو فقط برای تخم مرغهای کثیف و موقع مصرف توصیه میشود.
دکتر الهه عسکری_عضو هیأت علمی دانشگاه و متخصص بهداشت مواد غذایی