• 1403/02/16 - 14:33
  • - تعداد بازدید: 393
  • - تعداد بازدیدکننده: 388
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نرخ ۱۳ درصدی ناباروری لرستان در سال ۱۴۰۲ / ۷ تولد نوزاد زنده در مراکز نفس

در لحظات حساس، لحظاتی که یک مادر درد می‌کشد، لحظاتی که دو خانواده چشم انتظار جگر گوشه‌شان هستند، لحظاتی پر استرس که برای مادر به کندی سپری می‌شود، او هست، با آرامش، نشاط و امید در کنار مادر جای می‌گیرد و مانند تکیه گاهی فولادین به او آرامش می‌دهد.

کاشتن لبخند در چهره یک زن و مرد و رقم زدن یک زندگی جدید به بند بند انگشتان آنها وابسته است، در آخرین لحظات با قلبی مضطرب، چشمانی خسته و لب‌هایی ملتمس نوزادی را به دنیا می‌آورد که طنین یک زندگی تازه را نوید می‌دهد.

این اتفاق خیلی دور نیست، کمی آن طرف تر، در بیمارستانی از این شهر بار‌ها و بار‌ها این معجزه شیرین رخ داده است و می‌دهد، معجزه‌ای که راز آفرینش را تداعی می‌کند.

شاید برای ما که از دور شاهد ماجرا بوده و فقط شنونده هستیم، چندان قابل لمس نباشد، اما آنها لحظات خوب تولد یک معجزه الهی را با چشم خود می‌بینند و از حس و حال غیر قابل وصف آن برایمان می‌گویند.

 

نقش ماما در تامین سلامت بانوان و نوزادان 


فریده بازگیر رییس گروه سلامت مادران و ماما در لرستان گفت: ماما‌ها از یک سو با ایفای نقش محوری خود در تامین سلامت بانوان و نوزادان و از سوی دیگر بازوی پرتوان در نظام سلامت هستند، بدون همکاری ارزشمند و دلسوزانه آنها، مسیر اعتلای سلامت مادر و نوزاد طی نخواهد شد. 

وی افزود: نقش تخصصی ماما‌ها شامل موارد مراقبت‌های دوران بارداری، از قبل بارداری تا بعد از زایمان، انجام معاینات و آزمایش‌های لازم، آموزش بهداشت و تغذیه به مادران باردار، کمک به مادر در زایمان طبیعی، مراقبت از مادر و نوزاد بعد از زایمان، انجام معاینات زنان و تشخیص بیماری‌های زنان است. 

رییس گروه سلامت مادران و ماما در لرستان اظهار کرد: ماما در توسعه هر کشوری مطلب و موضوعی که تاثیر به سزایی خواهد داشت دو بال آموزش و بهداشت است. درواقع از آنجا که ارائه خدمات بهتر منوط به انجام کار تیمی است؛ لذا ماما در کنار متخصص زنان، متخصص اطفال، روانشناسان و مددکار اجتماعی نقش موثرتری خواهند داشت. ماما با کسی که رؤیای مادر شدن در دل پرورانده هم مسیر می‌شود.

وی تاکید کرد: خدمات روحی و روانی ماما‌ها به مادران باردار در حیطه ناباروری، زمانی که درمان ناباروری با همه نگرانی‌هایش آغاز می‌شود، ماما با کسی که رؤیای مادر شدن در دل پرورانده هم مسیر می‌شود تا این رؤیا رنگ واقعیت بگیرد. نقش مشاوره‌ای و همراهی ماما در این سفر بسیار نقش برجسته‌ای است. مراجعان ناباروری، بیش از حمایت درمانی و پزشکی، نیازمند حمایت روانی هستند. در این بین ماما در کنار سایر اعضای تیم درمان نقش مهمی را ایفا می‌کند.

 

نرخ  ۱۳ درصدی ناباروری استان لرستان در سال ۱۴۰۲

فریده بازگیر گفت: تعداد کل ماما‌های شاغل در سیستم بهداشتی و درمانی کشور تقریبا ۴۶ هزار و ۸۸۷ نفر می‌باشند. 
بازگیر با اشاره به کاهش تولد در کشور ادامه داد: میزان تولد در کشور در سال ۱۴۰۱، ۱۱۴۳۵۶۶ مورد و در سال ۱۴۰۲، ۱۱۱۲۱۹۸ نوزاد بوده است.
رییس گروه سلامت مادران و ماما در لرستان نرخ ناباروری کشور در یک سال گذشته ۲۰ درصد اعلام کرد و ادامه داد: میزان ناباروری در استان لرستان طی یک سال گذشته ۱۳ درصد بوده و کمتر از میانگین کشوری است.

فعالیت ۱۲ مرکز طرح نفس در لرستان 

لیلا شریعتی مسئول برنامه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: مرکز نفس تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۳۹ نفر مراجعه کننده در کل استان لرستان داشته و از این تعداد ۱۳۲ نفر از سقط منصرف شده و تا پایان سال ۷ تولد نوزاد زنده از تعداد ۱۳۲ نفر داشته ایم.

شریعتی افزود: با اجرای طرح نفس در استان لرستان از ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۲ و افتتاح اولین مرکز نفس در بیمارستان خیریه عسلیان خرم آباد، هم اکنون شاهد افتتاح و فعالیت ۱۲ مرکز طرح نفس در سطح استان هستیم؛ که با حضور یک نفر کارشناس مامایی و یک نفر کارشناس روانشناسی در هر مرکز، فعالیت می‌کنند.

وی اظهار کرد: مرکز نفس (نجات فرزندان سقط) با هدف پیشگیری و آگاهی‌بخشی به عموم مردم در زمینه‌ی خطرات و مشکلات ناشی از سقط جنین بنا شده است.

مسئول برنامه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پایان گفت: این مرکز مردم‌نهاد از طریق شناسایی و ارتباط موثر با مادران بارداری که به دلایل و معظلات مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... تصمیم به سقط جنین دارند و حمایت همه‌جانبه توسط کارشناسان مجرب و متعهد از این افراد، در جهت پیشگیری از عمل سقط که سنگ بنای طرح فرزندآوری و جوانی جمعیت می‌باشد اقدام خواهد کرد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 2029
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات