• 1402/09/22 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 130
  • - تعداد بازدیدکننده: 129
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان رسماً آغاز شد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از آغاز طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان خبر داد

دکتر مریم کوشکی در این رابطه اظهار داشت: طرح "ارتقای امنیت غذایی کودکان" پس از ارسال پیامک و شارژ کارت‌های سرپرستان خانوار‌های ۷ دهک اول که دارای کودکان 6 تا ۵۹ ماهه هستند، رسما آغاز شده است.

وی افزود: این برنامه با هدف بهبود وضعیت تغذیه و رشد و همچنین کاهش سوء تغذیه در کودکان 6 تا 59 ماهه اجرا می شود. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه، در این طرح کودکان شناسایی شده بر اساس شاخص های بهداشتی و مراقبتی توسط خانه ها و مراکز بهداشتی، توسط وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی استحقاق سنجی می‌شوند، گفت: موارد تایید شده در این راستا، تحت پوشش طرح ارتقا امنیت غذایی کودکان قرار می گیرند.

دکتر کوشکی عنوان کرد: این خانوار‌ها در راستای بهبود تغذیه کودک خود می‌توانند سبد کالایی تعیین‌شده توسط انستیتو تغذیه وزارت بهداشت را تا سقف ریالی تعیین‌شده رایگان خریداری کنند.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح، اعتبار حساب سرپرستان خانوار دهک یک تا پنج دارای کودک زیر ۵ سال شناسایی شده بر اساس شاخص های بهداشتی و مراقبتی، به ازاء هر کودک ماهانه یک میلیون تومان شارژ می‌شود که این رقم برای دهک‌های ششم و هفتم ۶۰۰ هزار تومان است. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: این اعتبار صرفا برای خرید ۱۶ قلم کالا اعم از مواد لبنی، پروئتینی، میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات تعریف شده و قابلیت «نقد» کردن ندارد.

دکتر کوشکی عنوان کرد: تمامی کودکان تحت پوشش این برنامه، از خدمات مشاوره تغذیه به صورت رایگان بهره مند می شوند و مراقبان سلامت باید جلسات آموزش گروهی را به صورت ماهیانه برای مادران کودکان تحت پوشش برنامه برگزار کنند.

وی یادآور شد: مراقبان سلامت و بهورزان به صورت ماهیانه، مراقبت کودکان و پایش رشد آنها را انجام داده و کارشناسان تغذیه نیز بر حسن انجام مراقبت ها و پیگیری کودکان نظارت می کنند و در صورت عدم بهبودی و یا عدم همکاری سرپرست خانوار در انجام مراقبت های روتین، کودک از لیست افراد تحت پوشش برنامه حمایتی حذف و کودکان جدید جایگزین می شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: این برنامه موجب تقویت مراقبت های کودکان و هدفمند سازی یارانه ها نیز می گردد.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اخبار
  • کد خبر : 72
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
خبرنگار

مهندس اسدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات