• 1403/05/31 - 07:43
  • - تعداد بازدید: 54
  • - تعداد بازدیدکننده: 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رعایت نکات بهداشتی برای افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای در پیاده روی اربعین ضروری است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: افراد مبتلا به بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت، فشارخون و بیماری‌های قلبی و عروقی باید نکات بهداشتی را در پیاده روی اربعین رعایت کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دکتر مریم کوشکی با تاکید بر اینکه گروه‌های مختلف زائران در پیاده روی اربعین باید نکات و توصیه های بهداشتی را رعایت کنند، اظهار داشت: رعایت نکات بهداشتی و خود مراقبتی برای افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشارخون و مشکلات قلبی و عروقی در پیاده روی اربعین ضروری است.

وی ادامه داد: همراه داشتن کارت شناسایی بیمار و داروهای مورد نیاز به مقدار کافی و همچنین مصرف به موقع داروها باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: افرادی که سابقه بیماری قلبی و عروقی دارند، باید از فعالیت بدنی شدید و سنگین پرهیز کرده و با کوچکترین علائم مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس، تعریق سرد و تهوع باید پیاده روی را قطع و استراحت کنند و اگر علائم رفع نشد فورا به پایگاه ها و مراکز بهداشتی و درمانی که در طول مسیر اربعین وجود دارد مراجعه کنند.

دکتر کوشکی ادامه داد: همچنین رعایت نکات تغذیه‌ای مانند مصرف غذاها و لبنیات کم چرب، مواد غذایی که شور نباشد، مصرف مایعات فراوان و سبزیجات و میوه‌ها با رعایت نکات بهداشتی ضروری است. وی با بیان اینکه بیماران دیابتی نیز باید نکات لازم را در راستای حفظ سلامت و کنترل قند خون خود رعایت کنند، تاکید کرد: همراه داشتن داروهای کنترل قندخون و کارت شناسایی دیابت، تجهیزات کنترل قندخون در سفر امری ضروری است.

معاون بهداشت دانشگاه افزود: تجهیزات کنترل قندخون و داروهایی مانند انسولین باید درون کیف های خنک کننده حمل شود تا در اثر گرمای هوا دچار آسیب نشوند.

دکتر کوشکی با تاکید بر اینکه افرادی که دارای قندخون بالاتراز ۲۵۰ هستند باید در هنگام فعالیت بدنی احتیاط کنند، خاطرنشان کرد: نوشیدن مایعات فراوان بدون قند و خوراکی‌های بدون قند و نشاسته در افراد با قندخون بالا توصیه میشود. وی افزود: افراد دارای قندخون پایین نیز باید خوراکی‌های لازم برای زمان افت قند مانند بسکوییت،

عسل، آب میوه و قند همراه داشته باشند. معاون بهداشت دانشگاه یادآور شد: محافظت از پاها در هنگام پیاده‌روی اربعین باید مورد تاکید قرار گیرد و از راه رفتن بدون کفش خودداری شود، پیاده روی با کفش مناسب، حفظ بهداشت پاها و بررسی پاها درخصوص وجود زخم، تورم و قرمزی صورت گیرد.

سیده یاسمن موسوی 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 3272
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات