• 1403/12/21 - 13:11
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی برای خرید و مصرف موادغذایی در ماه رمضان

برای پیشگیری از بیماری های ناشی از غذاهای ناسالم، محصولات خوراکی را از مراکز معتبر تهیه کنید.

زولبیا و بامیه نباید دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ قهوه ای تیره باشند.

ظروف یکبار مصرف پلی استایرن برای غذاهای داغ مناسب نیستند، لذا باید از ظروف آلومینیومی یا گیاهی استفاده کنید.

اطمینان حاصل کنید که جعبه های شیرینی دارای دارای مجوز استاندارد باشند.

غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانند و در صورت نگهداری باید در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد(یخچال) یا بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد(گرمکن) قرار گیرند.

برای پیشگیری از بیماریهای میکروبی و انگلی، از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی و مطابق دستورالعمل استفاده کنید.

موادغذایی بسته بندی شده باید دارای برچسب پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا باشند.

از خرید موادغذایی روباز و آماده مصرف که بدون پوشش بهداشتی عرضه میشود خودداری کنید.

هنگام خرید خرما توجه کنید که علائم فساد یا بوی ترش شدگی نداشته باشد و قبل از مصرف آن‌ها را به خوبی بشویید.

در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشتی فردی و محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ گذشته با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرید.

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 5947
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات