• 1403/03/30 - 10:49
  • - تعداد بازدید: 51
  • - تعداد بازدیدکننده: 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تاکنون مورد ابتلا به تب دنگی در لرستان مشاهده نشده است

دکتر الهام نوری زاده مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تاکنون مورد ابتلا به تب دنگی در لرستان مشاهده نشده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان دکتر نوری زاده در خصوص این بیماری اظهار داشت: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌ های مهاجم آئدس به انسان منتقل میشود. وی با بیان اینکه تاکنون موردی از پشه مهاجم آئدس و در نتیجه موارد ابتلا به بیماری تب دنگی در لرستان مشاهده نشده است، افزود: موارد شناسایی شده این بیماری عمدتا در استان‌های فارس، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، شناسایی شده اند. 

مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه این ویروس میتواند در تمام گروه‌های سنی سبب بروز بیماری تب دانگی شود، عنوان کرد: تب دانگی علائمی شبیه به آنفولانزا ایجاد میکند و دوره کمون آن به طور میانگین ۷ روز پس از گزش پشه است که میتواند سبب بروز علائمی شامل تب، سردرد های شدید، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع و استفراغ، درد پشت چشم، بثورات پوستی شود.

دکتر نوری زاده بیان کرد: مکانهای مناسب برای تخم گذاری و رشد پشه های آئدس ظروف زیرگلدان، قوطی های کنسرو و ظروف یکبار مصرف رها شده، سطل و یا سینی زیر کولر و هر گونه ظروف و مکان هایی که آب در آن جمع شود هستند. وی ادامه داد: همچنین تایرهای لاستیکی ماشین از مهم ترین مکان‌های مستعد برای تخم ریزی پشه آئدس هستند. دکتر نوری زاده خاطرنشان کرد: افراد برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید خود را از گزش پشه آئدس محافظت کنند و در این راستا از لباس‌های آستین‌بلند، شلوار بلند، پشه بند و پماد و یا اسپری های دافع حشرات استفاده کنند.

دکتر نوری زاده اضافه کرد: همچنین لازم است، محیط خانه تمیز نگه داشته شود و آب‌های راکد در خانه از بین بروند، نصب توری بر روی درب و پنجره ها و هواکش ساختمان ها، جمع آوری زباله ها، تمیز نگه داشتن سینک ظرفشویی و... در این راستا موثر خواهد بود. وی در ادامه با تاکید بر خودداری از سفر به مناطق آلوده، گفت: در صورت مشاهده علائم بیماری هنگام مراجعه به پزشک و یا پایگاه های سلامت، لازم است پزشک معالجه کننده و مراقبین سلامت از سابقه سفر شخص مراجعه کننده مطلع شوند.

دکتر نوری زاده یادآور شد: در حال حاضر برنامه چک حشره شناسی آئدس توسط کارشناسان مبارزه با بیماری های استان در حال انجام می‌باشد و خوشبختانه تاکنون موردی از پشه مهاجم و در نتیجه موارد ابتلا به بیماری در این استان مشاهده نشده است.

سیده یاسمن موسوی

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 2733
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
خبرنگار

مهندس اسدی

سوالات متداول

مصرف کدام نمک بهتر است؟ نمک دریا یا نمک یددار تصفیه شده

این تصور که نمک دریا تامین کننده املاح منیزیم، کلسیم و پتاسیم برای بدن بوده و برای سلامتی مفید است کاملا نادرست می باشد زیرا در مقدار نمک دریایی که روزانه مصرف می شود مقادیر این املاح بسیار ناچیز بوده و قابل چشم پوشی است. نمک دریا حاوی انواع ناخالصی‌ها و  فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، آرسنیک می باشد که می‌تواند باعث بروز بیماری های  گوارشی، کبدی، کلیوی و سرطان شود. از سوی دیگر نمک دریا در مقایسه با نمک تصفیه شده مقدار ید کمتری دارد و مصرف آن ممکن است منجر به کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان و عقب‌افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان شود. بنایراین همه افراد باید از نمک یددار تصفیه شده که ناخالصی های آن گرفته شده استفاده کنند.

آیا مصرف نان سبوس دار در کاهش وزن افراد نقش دارد؟

محتوای بالای فیبر غلات کامل(نان سبوس دار ) با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولاني مدت به پیشگیری از چاقي و اضافه وزن کمک مي کند. طبق مطالعات با مصرف غلات کامل کاهش دور کمر بیشتری درافراد دیده می شود .  علاوه بر آن نتایج مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي انجام شد حاکي از آن بود که در کنار یک رژیم غذایي کم کالری مصرف نان سبوس دار در مقایسه با نان سفید سبب کاهش وزن بیشتری مي گردد.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات