برگزاری کمیته برون بخشی هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
برگزاری کمیته برون بخشی هفته سلامت در دانشگاه علوم پزشکی لرستان به ریاست دکتر جلال الدین امیری رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دکتر مریم کوشکی معاون بهداشت، مدیران و کارشناسان عضو

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان این جلسه صبح یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ با حضور مدیران و معاونان، کارشناسان و... عضو کارگروه در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
برنامه پزشکی خانواده در استان به صورت ویژه پیگیری شود رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این جلسه اظهار داشت: امروزه کنترل و کاهش جمعیت برای تمامی جوامع یک مسئله جهانی و در کشور های توسعه یافته به یک معظل تبدیل شده است. دکتر امیری با اشاره به اینکه کشور ما پیشگیری از کاهش جمعیت اهمیت مضاعف دارد، خاطرنشان کرد: افزایش جمعیت و فرزند آوری یک موضوع علمی است و مسائل جانبی که پایه علمی ندارند نباید در این رابطه مطرح شوند، در وزارت بهداشت از ابتدا به این موضوع توجه ویژه شده و به صورت علمی با آن برخورد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت مادران و نوزادان در تمام جوامع و کشورها توجه ویژه شده است، خاطرنشان کرد: در حوزه پیشگیری و بهداشت در قالب برنامه های ادغام یافته به سلامت مادران و نوزادان توجه شده است و در حوزه جوانی جمعیت، بحث سلامت خانواده در اولویت قرار میگیرد. رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اهمیت اجرای برنامه پزشکی خانواده عنوان کرد: در این راستا، اجرای برنامه پزشکی خانواده باید به صورت ویژه پیگیری شود، تا خدمات تخصصی به افرادی که نیازمند خدمات تخصصی هستند ارائه شود.
کشور ایران در سطح دنیا از نظر شاخص مرگ و میر مادر و نوزاد وضعیت مطلوبی دارد معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این جلسه با اشاره به روزشمار و شعار هفته سلامت سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: روزشمار و شعار هفته سلامت هر ساله با توجه به اولویت های بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت، سیاست های کلی نظام سلامت در فرمایشات مقام معظم رهبری، رجوع به اسناد بالادستی و با نگاهی به شعار جهانی روز سلامت انتخاب میشود. دکتر کوشکی ادامه داد: امسال فرهنگ سازی و حمایت همه جانبه از مادر و نوزاد و ترویج جوانی جمعیت به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های وزارت بهداشت در هفته سلامت مورد تأکید قرار گرفته است.
وی افزود: در تمام دنیا حمایت از مادران باردار و نوزادان شاخص مهمی است و شاخص های آن در سیستم توسعه کشورها تاثیر زیادی دارد، در ایران تا دورافتاده ترین نقاط با کمک بهورزان روستایی و عشایری از مادران باردار و نوزادان مراقبت صورت میگیرد و حمایت از آنها بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه کشور ما سطح دنیا از نظر شاخص مرگ و میر مادر و نوزاد وضعیت مطلوبی دارد، گفت: باید به گونه ای پیش برویم که حتی یک مورد مرگ مادر و نوزاد نداشته باشیم. دکتر کوشکی در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص برنامه پزشکی خانواده، یادآور شد: اجرای پزشکی خانواده نیز یکی دیگر از اولویت های وزارت بهداشت میباشد و اجرای آن در سراسر کشور در حال انجام است.
وی اضافه کرد: در لرستان در سال گذشته این طرح در سه شهرستان دلفان، سلسله و ازنا آغاز شد و امسال سایر نقاط نیز مورد پوشش قرار خواهند گرفت که هفته سلامت فرصت مناسبی برای تبیین این موضوع خواهد بود. معاون بهداشت دانشگاه با تاکید بر امر جوانی جمعیت به عنوان اصلی ترین اولویت وزارت بهداشت، عنوان کرد: با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی میرود در تمام زمینه های جوانی از فرزندآوری و تشویق و تسهیل به ازدواج، پیشگیری از مرگ و میر زودرس در تصادفات، حوادث، بیماری های غیر واگیر، آلودگی هوا و... باید به گونه پیش برویم که اهداف جوانی جمعیت محقق شود.