• 1403/03/27 - 06:35
  • - تعداد بازدید: 72
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری کارگاه بازآموزی کارشناسان آزمایشگاه آب، ایمنی آب و طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، این کارگاه صبح یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ با هماهنگی گروه مهندسی بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه، با حضور مسئولین واحد بهداشت محیط، کارشناسان مسئول برنامه بهداشت آب و کارشناسان شاغل در آزمایشگاه میکروبی آب شبکه‌های بهداشت و درمان استان برگزار شد. ارائه جدیدترین دستورالعمل‌های مرتبط با برنامه بهداشت آب از محورهای اصلی این کارگاه آموزشی بود که توسط مهندس غفوری و مهندس کیان مهر کارشناسان مسئول برنامه در معاونت بهداشت و آزمایشگاه رفرانس آب مرکز بهداشت استان ارائه گردید. در ابتدای این جلسه دکتر یاراحمدی معاون فنی معاونت بهداشت ضمن تبریک به تمامی همکاران بهداشت محیط در راستای کسب رتبه کشوری در برنامه سلامت نوروزی و رمضان ۱۴۰۳ تاکیدات لازم در خصوص اجرای برنامه ها را بعمل آورد. بیان اهداف کارگاه، تاکید به انجام هماهنگی های درون بخشی و بین بخشی در راستای اجرای بهینه برنامه ها، تدوین برنامه عملیاتی مداخله ای، پوشش کامل کنترل کیفیت آب شرب تمامی روستاها، اجرای دقیق برنامه ایمنی آب، کنترل کیفی آب اماکن عمومی و همچنین تشدید نظارت بهداشتی مراسم عید سعید قربان، بخشی از مطالبی بود که مورد تاکید مهندس دریکوند رئیس گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت قرار گرفت.

سیده یاسمن موسوی

  • گروه خبری : گروه های محتوا,اطلاعیه,اخبار,رویداد,عمومی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 2717
کلمات کلیدی
مهندس اسدی
مدیر سایت

مهندس اسدی

تصاویر

سوالات متداول

آيا به اين دليل كه روغن مايع پاشيده به اطراف گاز، چسبنده است و به سختي پاك مي شود، در رگ ها هم رسوب مي كند؟ آيا روغن حيواني كه چسبندگي كمتري دارد درون رگ ها رسوب نمي­كند؟

گرفتگي رگ­ها ناشي از رسوب كلسترول خون مي­باشد و ارتباطي به نقطه ذوب آنها و روان بودن در دماي محيط ندارد.

چسبندگي روغن هاي مايع در ظروف، بدليل تشكيل تركيبات پليمري حاصل اسيدهاي چرب غير اشباع و بعضا با چند پيوند دوگانه است كه در دماهاي بالا ايجاد مي شوند. دماي بدن حداكثر در حالت عادي 37 درجه سانتي گراد است كه اين واكنشهاي شيميايي كه در زمان پخت با دماي 60 تا 70 اتفاق مي افتد  و منجر به توليدات تركيبات پليمري مي شود در بدن انجام نمي شود.

اما روغن حيواني بدليل داشتن چربي هاي اشباع و كلسترول، موجب افزايش چربي خون مي­شود و بايد مصرف آنها كنترل شده و محدود باشد.

مدیرگروه تغذیه معاونت بهداشت

چگونه می توان فهمید که فشارخون بالا داریم؟

از آنجائیکه مهمترین علامت فشارخون، بی علامت بودن آن است، تنها راه برای فهمیدن فشارخون بالا این است که حداقل سالی یکبار فشارخون خود را کنترل کنید.

مهمترین راههای انتقال بیماری وبا کدامند؟

الف ) راه تماس مستقیم

بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود. 

ب ) راه تماس غیرمستقیم

1- مصرف آب آلوده به مدفوع یا استفراغ بیماران ( مانند دفع غیربهداشتی فاضلاب) برای آشامیدن ، تهیه غذا یا شست و شوی سبزیها ومیوه ها و لوازم آشپزخانه و حمام کردن به ویژه ازمنابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها و جوی ها

2. مصرف صدف دریایی و میگوی صید شده از آبهای آلوده

3.مصرف غذای آلوده به میکروب به ویژه سبزیها ومیوه های پرورش یافته با آب آلوده 

گروههای پرخطردر معرض خطر وبا کدامند؟

کودکان خردسال، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلابه سوء تغذیه و بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای کلیه و کاهش ترشح اسید معده در معرض خطر علایم شدیدتر و عوارض بیماری هستند و باید به طور فوری مایع درمانی خوراکی با محلول او آر اس دریافت کنند

چه کسانی بیشتر دچار اختلالات افسردگی در دوران بارداری می شوند ؟

تقریباً همه خانمها احتمال دارد در دوران بارداری و در سال اول پس از زایمان دچار اختلالات روانی شوند، اما فقر، مهاجرت، استرس شدید، قرار گرفتن در معرض خشونت (خانگی، جنسی و جنسیتی)، شرایط اضطراری و درگیری، بلایای طبیعی و کمبود حمایت اجتماعی بطور کلی خطرات مربوط به اختلالات خاص را افزایش می دهد.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات